Nihayet bu yıl da kavuştuk eriklere… Kendi bahçesinde erik ağacı olup da komşunun bahçesindekini sevenlerden misiniz? Ben kesinlikle öyleydim çocukken..
Aslında mevsimi çok uzun değil yeşil eriğin ve varken hem şifasından hem de lezzetinden mümkün olduğunca faydalanmakta fayda var.
Ben erik zamanı sebze yemeklerinin çoğuna, pişirirken ilave ediyorum. Hafif ekşimsi tadı ve kokusuyla enfes bir aroma veriyor. Şifasına gelirsek;
- Yüksek oranda C vitamini içeriyor ve antioksidan özelliği sayesinde vücudumuzu koruyor. C vitaminin özelliğinden dolayı da kalp ve damar sağlığını koruyor ve demir emilimini arttırıyor. Ayrıca A, B ve K vitaminleri ve mineraller açısından da zengin.
- İçeriğindeki K vitamini dolayısı ile kalsiyumun emilimini arttırıyor e kemik sağlığını koruyucu etkide bulunuyor.
- Lif açısından zengin ve bu yüzden de sindirimi rahatlatıyor.Ayrıca tok tutucu özelliği ile kilo kontrolünü destekliyor.