Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 30 dk.
Tart Hamuru
- 1,5 su bardağı un
- 4,5 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çorba kaşığı buzlu su
Franjipan Kek
- 1 su bardağı badem tozu
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz
- 3 çorba kaşığı bal
Üzerine
- 4 adet muz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çorba kaşığı bal
- Tart hamurunu hazırlamak için soğuk tereyağı ve tüm malzemeyi yoğurun.
- Hamuru sararak 20 dakika buzdolabında bekletin.
- Tart hamurunu unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kalıbı tekrar buzdolabına koyun.
Franjipan İçin
- Tereyağını eritin ve oda sıcaklığında soğutun.
- Badem, toz şeker ve unu mutfak robotunda öğütün.
- Soğumuş tereyağı ve kalan tüm malzemeyi ilave edin.
- Tart hamurunun üzerine franjipan hamurunu boşaltın.
Üzeri İçin;
- Tereyağı, bal ve zerdeçalı karıştırın.
- Kısık ateşte karışımı ısıtın.
- Dilimlenmiş muzları franjipanın üzerine dizin.
- Ballı tereyağını fırçayla muzların üzerine sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
Tart Hamuru
- 1,5 su bardağı un
- 4,5 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çorba kaşığı buzlu su
Franjipan Kek
- 1 su bardağı badem tozu
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- Bir fiske tuz
- 3 çorba kaşığı bal
Üzerine
- 4 adet muz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çorba kaşığı bal
- Hazırlanışı
-
- Tart hamurunu hazırlamak için soğuk tereyağı ve tüm malzemeyi yoğurun.
- Hamuru sararak 20 dakika buzdolabında bekletin.
- Tart hamurunu unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
- Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kalıbı tekrar buzdolabına koyun.
Franjipan İçin
- Tereyağını eritin ve oda sıcaklığında soğutun.
- Badem, toz şeker ve unu mutfak robotunda öğütün.
- Soğumuş tereyağı ve kalan tüm malzemeyi ilave edin.
- Tart hamurunun üzerine franjipan hamurunu boşaltın.
Üzeri İçin;
- Tereyağı, bal ve zerdeçalı karıştırın.
- Kısık ateşte karışımı ısıtın.
- Dilimlenmiş muzları franjipanın üzerine dizin.
- Ballı tereyağını fırçayla muzların üzerine sürün.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.