Zerdeçallı Muzlu Franjipan Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 30 dk.

Tart Hamuru
  • 1,5 su bardağı un
  • 4,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çorba kaşığı buzlu su
Franjipan Kek
  • 1 su bardağı badem tozu
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 3 çorba kaşığı bal
Üzerine
  • 4 adet muz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı bal
  • Tart hamurunu hazırlamak için soğuk tereyağı ve tüm malzemeyi yoğurun.
  • Hamuru sararak 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Tart hamurunu unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kalıbı tekrar buzdolabına koyun.
Franjipan İçin
  • Tereyağını eritin ve oda sıcaklığında soğutun.
  • Badem, toz şeker ve unu mutfak robotunda öğütün.
  • Soğumuş tereyağı ve kalan tüm malzemeyi ilave edin.
  • Tart hamurunun üzerine franjipan hamurunu boşaltın.
Üzeri İçin;
  • Tereyağı, bal ve zerdeçalı karıştırın.
  • Kısık ateşte karışımı ısıtın.
  • Dilimlenmiş muzları franjipanın üzerine dizin.
  • Ballı tereyağını fırçayla muzların üzerine sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
Tart Hamuru
  • 1,5 su bardağı un
  • 4,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çorba kaşığı buzlu su
Franjipan Kek
  • 1 su bardağı badem tozu
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 3 çorba kaşığı bal
Üzerine
  • 4 adet muz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çorba kaşığı bal
Hazırlanışı
  • Tart hamurunu hazırlamak için soğuk tereyağı ve tüm malzemeyi yoğurun.
  • Hamuru sararak 20 dakika buzdolabında bekletin.
  • Tart hamurunu unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açın.
  • Yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Kalıbı tekrar buzdolabına koyun.
Franjipan İçin
  • Tereyağını eritin ve oda sıcaklığında soğutun.
  • Badem, toz şeker ve unu mutfak robotunda öğütün.
  • Soğumuş tereyağı ve kalan tüm malzemeyi ilave edin.
  • Tart hamurunun üzerine franjipan hamurunu boşaltın.
Üzeri İçin;
  • Tereyağı, bal ve zerdeçalı karıştırın.
  • Kısık ateşte karışımı ısıtın.
  • Dilimlenmiş muzları franjipanın üzerine dizin.
  • Ballı tereyağını fırçayla muzların üzerine sürün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirin.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.