Servis: 6 kişi

Hazırlama: 35dk.

Pişirme: 30 dk.

Pandispanya
  • 1 su bardağı yumurta
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
Yoğurt Krema
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı bal
  • 8 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı su
Dekor İçin
  • Taze nane yaprakları
Pandispanyayı hazırlamak için;
  • Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın.
  • Unu eleyerek tahta kaşık yardımıyla, nazikçe yumurtaya yedirin. Karışımı yağlanmış kalıba koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
  • Krema için, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, bal ve limon kabuklarını çatal yardımıyla çırpın.
  • Pandispanyayı soğuyunca ortadan ikiye bölün.
  • Ballı su ile tabanını ıslatın.
  • Üzerine kremayı sürün ve diğer parçayı kremanın üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar ballı su serpin ve kremayla pastayı kaplayın.
  • Buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
  • Dilimleyerek taze nane yaprakları ile servis yapın.
NOT: Yoğurt kremayı hazırlarken mikser kullanırsanız yoğurt sulanabilir. O yüzden çatal veya çırpma teli tercih edin.
Malzemeler
Pandispanya
  • 1 su bardağı yumurta
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
Yoğurt Krema
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı bal
  • 8 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı su
Dekor İçin
  • Taze nane yaprakları
Hazırlanışı
Pandispanyayı hazırlamak için;
  • Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın.
  • Unu eleyerek tahta kaşık yardımıyla, nazikçe yumurtaya yedirin. Karışımı yağlanmış kalıba koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
  • Krema için, yoğurt, pudra şekeri, vanilya, bal ve limon kabuklarını çatal yardımıyla çırpın.
  • Pandispanyayı soğuyunca ortadan ikiye bölün.
  • Ballı su ile tabanını ıslatın.
  • Üzerine kremayı sürün ve diğer parçayı kremanın üzerine yerleştirin. Üzerine tekrar ballı su serpin ve kremayla pastayı kaplayın.
  • Buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
  • Dilimleyerek taze nane yaprakları ile servis yapın.
NOT: Yoğurt kremayı hazırlarken mikser kullanırsanız yoğurt sulanabilir. O yüzden çatal veya çırpma teli tercih edin.