Yemişli Çikolata Keki

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı doğranmış kuru meyve
  • Yumurtaları tozşekerle beraber krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Pekmez, tahin ve yoğurtla karıştırın.
  • Ununuza, kabartma tozu ve tarçını ekleyin.
  • Ceviz, çikolata ve kuru meyveleri hamur karışımına ilave edip tüm malzemeyi birleştirin. Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • Üzerine ceviz serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede, hamurunuz kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.
Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı doğranmış kuru meyve
Hazırlanışı
  • Yumurtaları tozşekerle beraber krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Pekmez, tahin ve yoğurtla karıştırın.
  • Ununuza, kabartma tozu ve tarçını ekleyin.
  • Ceviz, çikolata ve kuru meyveleri hamur karışımına ilave edip tüm malzemeyi birleştirin. Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • Üzerine ceviz serpin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede, hamurunuz kabarıp altın rengini alana kadar pişirin.