Şeker Kaymaklı Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 45 dk.

Hamur
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yogurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı su
Krema Hazırlanışı
  • Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
  • Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika boyunca çırpın.
  • Sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini bir kasede harmanlayın.
  • Nazikçe karıştırarak unlu karışımı yumurtalı karışıma yedirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kekinizi pişirin.
  • Kek soğuyunca üzerine şeker kremasını dökün, limon kabuğu rendeleyerek servis yapın.
Malzemeler
Hamur
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yogurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
Krema
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı su
Krema Hazırlanışı
  • Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Hazırlanışı
  • Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika boyunca çırpın.
  • Sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini bir kasede harmanlayın.
  • Nazikçe karıştırarak unlu karışımı yumurtalı karışıma yedirin.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında kekinizi pişirin.
  • Kek soğuyunca üzerine şeker kremasını dökün, limon kabuğu rendeleyerek servis yapın.