Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 45 dk.
Hamur
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yogurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
Krema Hazırlanışı
- Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
- Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika boyunca çırpın.
- Sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini bir kasede harmanlayın.
- Nazikçe karıştırarak unlu karışımı yumurtalı karışıma yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kekinizi pişirin.
- Kek soğuyunca üzerine şeker kremasını dökün, limon kabuğu rendeleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı yogurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 çorba kaşığı su
Krema Hazırlanışı
- Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
- Hazırlanışı
-
- Toz şeker ve yumurtayı 10 dakika boyunca çırpın.
- Sıvı yağ ve limon suyunu ekleyin.
- Un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini bir kasede harmanlayın.
- Nazikçe karıştırarak unlu karışımı yumurtalı karışıma yedirin.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında kekinizi pişirin.
- Kek soğuyunca üzerine şeker kremasını dökün, limon kabuğu rendeleyerek servis yapın.