Servis: 6 kişi
Hazırlama: 45 dk.
Pişirme: 15 dk.
Hamur
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Un – aldığı kadar
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı muskat rendesi – arzunuza göre
Üzerine
- Renkli şeker hamurları – pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirisiniz
- Tereyağı, yumurta ve pudra şekerini el mikseri ile çırpın.
- Kabartma tozu, tarçın, vanilya ve unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Kalp kalıplarla hamuru kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 160 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar – yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri soğuması için bekletin.
- Nişasta ya da pudra şekeri serpilmiş tezgahta şeker hamurlarını merdaneyle mümkün olduğunca ince açın.
- Üzerine kalıpla figürler yapın.
- Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla şeker hamurlarını da kesin.
- Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürün.
- Şeker hamurlarını ıslatılmış kurabiyelere yapıştırın.
- Kurabiyelerinizi 2 saat dinlendirin ve servis yapın.
- Not: Üzerine desen vermek için dokulu dantellerinizi kullanabilirsiniz.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Un – aldığı kadar
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı muskat rendesi – arzunuza göre
Üzerine
- Renkli şeker hamurları – pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirisiniz
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı, yumurta ve pudra şekerini el mikseri ile çırpın.
- Kabartma tozu, tarçın, vanilya ve unu azar azar ekleyerek elinize yapışmayan, yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamuru sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Kalp kalıplarla hamuru kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 160 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar – yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kurabiyeleri soğuması için bekletin.
- Nişasta ya da pudra şekeri serpilmiş tezgahta şeker hamurlarını merdaneyle mümkün olduğunca ince açın.
- Üzerine kalıpla figürler yapın.
- Kurabiyeyi kestiğiniz kalıpla şeker hamurlarını da kesin.
- Kurabiyenin üzerine fırçayla su sürün.
- Şeker hamurlarını ıslatılmış kurabiyelere yapıştırın.
- Kurabiyelerinizi 2 saat dinlendirin ve servis yapın.
- Not: Üzerine desen vermek için dokulu dantellerinizi kullanabilirsiniz.