Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 50 dk.
Brownie Hamuru
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı esmer toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım su bardağı parçalara bölünmüş çikolata
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
- Yarım su bardağı çikolata rendesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Fırınınızı 165 derecede ısıtın. 1 su bardağı rendelenmiş çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kase içinde su dolu tencereye oturtun ( bain – marie ).
- Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın.
- Ayrı bir kasede yumurta ve esmer şekeri 5 dakika el mikseri ile çırpın.
- Erimiş çikolatayı yavaşça dökerek yumurtaya ekleyin.
- Un, kakao, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tuzu eleyip karışıma yedirin.
- Kırılmış çikolata ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
- Hamuru yağlanmış bir buçuk karış enindeki kalıba dökün ve 45 dakika pişirin.
- Ayrı bir tencerede çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin.
- Soğuyunca browniyi dilimleyin.
- Üzerine erimiş çikolata ve dilim portakallar koyarak servis yapın.
- Malzemeler
-
Brownie Hamuru
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı esmer toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- Yarım su bardağı parçalara bölünmüş çikolata
- Yarım su bardağı ceviz içi
Üzerine
- Yarım su bardağı çikolata rendesi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 165 derecede ısıtın. 1 su bardağı rendelenmiş çikolata ve tereyağını ısıya dayanıklı cam bir kase içinde su dolu tencereye oturtun ( bain – marie ).
- Kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar ısıtın.
- Ayrı bir kasede yumurta ve esmer şekeri 5 dakika el mikseri ile çırpın.
- Erimiş çikolatayı yavaşça dökerek yumurtaya ekleyin.
- Un, kakao, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve tuzu eleyip karışıma yedirin.
- Kırılmış çikolata ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın.
- Hamuru yağlanmış bir buçuk karış enindeki kalıba dökün ve 45 dakika pişirin.
- Ayrı bir tencerede çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin.
- Soğuyunca browniyi dilimleyin.
- Üzerine erimiş çikolata ve dilim portakallar koyarak servis yapın.