Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 3 su bardağı un
- 150 gr. tereyağı
- ¾ su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı pekmez – üzüm veya dut
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Üzerine
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- Şeker, yumurta ve tereyağını krema kıvamına gelinceye dek mikserle çırpın.
- Pekmezi ekleyin ve 2 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, karbonat ve baharatları ayrı bir kasede karıştırın.
- Pekmezli karışımla beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Elinize yapışmayan esnek bir hamur hazırlamak için gerekirse azar azar un ekleyin.
- Hamuru kapaklı bir kaba koyup bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Unlanmış bir tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Şekilli kalıplarla hamuru kesin ve kurabiyeleri yağlanmış – unlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerine tozşeker serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 7 – 8 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 3 su bardağı un
- 150 gr. tereyağı
- ¾ su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı pekmez – üzüm veya dut
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Bir fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi
Üzerine
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- Hazırlanışı
-
- Şeker, yumurta ve tereyağını krema kıvamına gelinceye dek mikserle çırpın.
- Pekmezi ekleyin ve 2 dakika daha çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, karbonat ve baharatları ayrı bir kasede karıştırın.
- Pekmezli karışımla beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Elinize yapışmayan esnek bir hamur hazırlamak için gerekirse azar azar un ekleyin.
- Hamuru kapaklı bir kaba koyup bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Unlanmış bir tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Şekilli kalıplarla hamuru kesin ve kurabiyeleri yağlanmış – unlanmış fırın tepsisine dizin.
- Üzerine tozşeker serpin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 7 – 8 dakika pişirin.