Servis: 6 kişi
Hazırlama: 35 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı soğuk demli çay
- 1 çay bardağı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
Üzerine
- 1 çay bardağı nar tanesi
Çikolata Sos
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 5 çorba kaşığı krema
- Yarım su bardağı bitter çikolata rendesi
Çikolata Sos Hazırlanışı
- Tencerenizde süt, kakao, şeker, nişastayı karıştırın.
- Orta hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Tereyağı, krema ve çikolatayı ekleyin. Ocağı kapatın ve kremayı mikserle iyice karıştırın.
Narlı & Çaylı Kek Hazırlanışı
- Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Diğer kek malzemelerini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
- Üzerine çikolata sos ve nar taneleri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı soğuk demli çay
- 1 çay bardağı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı nar tanesi
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
Üzerine
- 1 çay bardağı nar tanesi
Çikolata Sos
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 5 çorba kaşığı krema
- Yarım su bardağı bitter çikolata rendesi
- Hazırlanışı
-
Çikolata Sos Hazırlanışı
- Tencerenizde süt, kakao, şeker, nişastayı karıştırın.
- Orta hararetli ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Tereyağı, krema ve çikolatayı ekleyin. Ocağı kapatın ve kremayı mikserle iyice karıştırın.
Narlı & Çaylı Kek Hazırlanışı
- Yumurta ve toz şekeri, yumurta kabarıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve karıştırın.
- Diğer kek malzemelerini ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar kaşıkla karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbınıza hamurunuzu boşaltın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında, kabarıp içi pişene kadar fırınlayın.
- Kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
- Üzerine çikolata sos ve nar taneleri serperek servis yapın.