Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 30 dk.
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz badem
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet olgun muz
Üzerine
- 1 su bardağı şekerli bisküvi tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz badem
- Taze nane yaprakları
- Süt, toz şeker, un ve pirinç ununu karıştırın.
- Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
- Yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını ekleyerek keşkülü 10 dakika çırpın.
- Bademleri ilave edin ve karıştırın.
- Muzu ezerek püre haline getirin.
- 1 su bardağı keşkül ve muz püresini birleştirin.
- Ayrı bir kasede bisküvi, badem ve tarçını harmanlayın.
- Servis kaselerinin tabanına tarçınlı bisküviden azar azar koyun.
- Keşkül, muzlu keşkül ve bisküvili karışımı kat kat boşaltın.
- Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz badem
- 6 çorba kaşığı toz şeker
- 4 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 adet olgun muz
Üzerine
- 1 su bardağı şekerli bisküvi tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz badem
- Taze nane yaprakları
- Hazırlanışı
-
- Süt, toz şeker, un ve pirinç ununu karıştırın.
- Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
- Yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını ekleyerek keşkülü 10 dakika çırpın.
- Bademleri ilave edin ve karıştırın.
- Muzu ezerek püre haline getirin.
- 1 su bardağı keşkül ve muz püresini birleştirin.
- Ayrı bir kasede bisküvi, badem ve tarçını harmanlayın.
- Servis kaselerinin tabanına tarçınlı bisküviden azar azar koyun.
- Keşkül, muzlu keşkül ve bisküvili karışımı kat kat boşaltın.
- Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.