Muzlu Keşkül

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz badem
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet olgun muz
Üzerine
  • 1 su bardağı şekerli bisküvi tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz badem
  • Taze nane yaprakları
  • Süt, toz şeker, un ve pirinç ununu karıştırın.
  • Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
  • Yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını ekleyerek keşkülü 10 dakika çırpın.
  • Bademleri ilave edin ve karıştırın.
  • Muzu ezerek püre haline getirin.
  • 1 su bardağı keşkül ve muz püresini birleştirin.
  • Ayrı bir kasede bisküvi, badem ve tarçını harmanlayın.
  • Servis kaselerinin tabanına tarçınlı bisküviden azar azar koyun.
  • Keşkül, muzlu keşkül ve bisküvili karışımı kat kat boşaltın.
  • Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz badem
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet olgun muz
Üzerine
  • 1 su bardağı şekerli bisküvi tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz badem
  • Taze nane yaprakları
Hazırlanışı
  • Süt, toz şeker, un ve pirinç ununu karıştırın.
  • Muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
  • Yumurta sarısı, vanilya ve tereyağını ekleyerek keşkülü 10 dakika çırpın.
  • Bademleri ilave edin ve karıştırın.
  • Muzu ezerek püre haline getirin.
  • 1 su bardağı keşkül ve muz püresini birleştirin.
  • Ayrı bir kasede bisküvi, badem ve tarçını harmanlayın.
  • Servis kaselerinin tabanına tarçınlı bisküviden azar azar koyun.
  • Keşkül, muzlu keşkül ve bisküvili karışımı kat kat boşaltın.
  • Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.