Servis: 8 kişi
Hazırlama: 135 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 500 gr. tel kadayıf
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik erimiş tereyağı
Muhallebi
- 3 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 2 diş damla sakızı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı gül suyu
Muhallebi Hazırlanışı
- Süt, pirinç unu, nişasta, un ve tozşekeri tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Limon kabuğu rendesi, tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
Şerbet Hazırlanışı
- Su ve şekeri, kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.
- Limon ve gül suyunu ekleyin.
- Soğuması için şerbeti dinlendirin.
Muhallebili Tel Kadayıf Hazırlanışı
- Tel kadayıfını didikleyerek tereyağı ile her yerini yağlayın.
- Yanmaz genişçe bir tavada tereyağlı kadayıf ve tozşekeri esmerleşene kadar kavurun. Yağlanmış kalıba elinizle bastırarak kadayıfın yarısını döşeyin.
- Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak 10 dakika soğutun ve kadayıfın üzerine dökün.
- Kalan kadayıfı aynı şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin.
- Kadayıfın üzerinin iyice basılması için tabak yardımıyla iyice bastırın.
- Soğuyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 500 gr. tel kadayıf
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağından 2 parmak eksik erimiş tereyağı
Muhallebi
- 3 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
- 4 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı pirinç unu
- 1,5 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı un
- 2 diş damla sakızı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbet
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı gül suyu
- Hazırlanışı
-
Muhallebi Hazırlanışı
- Süt, pirinç unu, nişasta, un ve tozşekeri tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Limon kabuğu rendesi, tereyağı ve dövülmüş damla sakızını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
Şerbet Hazırlanışı
- Su ve şekeri, kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın.
- Limon ve gül suyunu ekleyin.
- Soğuması için şerbeti dinlendirin.
Muhallebili Tel Kadayıf Hazırlanışı
- Tel kadayıfını didikleyerek tereyağı ile her yerini yağlayın.
- Yanmaz genişçe bir tavada tereyağlı kadayıf ve tozşekeri esmerleşene kadar kavurun. Yağlanmış kalıba elinizle bastırarak kadayıfın yarısını döşeyin.
- Hazırladığınız muhallebiyi karıştırarak 10 dakika soğutun ve kadayıfın üzerine dökün.
- Kalan kadayıfı aynı şekilde muhallebinin üzerine yerleştirin.
- Kadayıfın üzerinin iyice basılması için tabak yardımıyla iyice bastırın.
- Soğuyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.