Servis: 6 kişi
Hazırlama: 120 dk.
Pişirme: 50 dk.
Pandispanya
- 1 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
Muhallebi
- 3,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1,5 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
- 1 su bardağı erimiş çikolata
- Pandispanyayı hazırlamak için; toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın.
- Un ve kakaoyu eleyerek nazikçe yumurtaya yedirin.
- Yağlanmış tepsiye koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Pandispanyayı ortadan ikiye bölün.
- Arasına muhallebiyi yayın ve diğer parçayı üzerine yerleştirin.
- Tepsiyi buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
- Üzerine erimiş çikolata gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pandispanyayı yukarıda verilen tarifle hazırlamak için; yumurtaları bardağa kırarak, 1 su bardağı yumurta olarak hazırlayın.
- Malzemeler
-
Pandispanya
- 1 su bardağı yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao
Muhallebi
- 3,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1,5 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine
- 1 su bardağı erimiş çikolata
- Hazırlanışı
-
- Pandispanyayı hazırlamak için; toz şeker ve yumurtayı 10 dakika çırpın.
- Un ve kakaoyu eleyerek nazikçe yumurtaya yedirin.
- Yağlanmış tepsiye koyun ve 160 derecede ısıtılmış fırında kabarana kadar pişirin.
- Ayrı bir tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Pandispanyayı ortadan ikiye bölün.
- Arasına muhallebiyi yayın ve diğer parçayı üzerine yerleştirin.
- Tepsiyi buzdolabına koyun ve 2 saat dinlendirin.
- Üzerine erimiş çikolata gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.
NOT: Pandispanyayı yukarıda verilen tarifle hazırlamak için; yumurtaları bardağa kırarak, 1 su bardağı yumurta olarak hazırlayın.