Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un- tepeleme 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ekleyin.
  • Tepsiyi pudra şekeriyle kaplayın, muhallebiyi dökün ve düzeltin.
  • Tepsiyi ocakta çevirerek altını karamelize edin.
  • Soğutup dilimleyin, alt kısmı üste gelecek şekilde servis edin.
Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un- tepeleme 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı tencerede karıştırarak pişirin. Koyulaşınca tereyağını ekleyin.
  • Tepsiyi pudra şekeriyle kaplayın, muhallebiyi dökün ve düzeltin.
  • Tepsiyi ocakta çevirerek altını karamelize edin.
  • Soğutup dilimleyin, alt kısmı üste gelecek şekilde servis edin.