Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
- 1 çay bardağı öğütülmüş badem içi
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- Arasına marmelat ya da reçel
- Tereyağı ve toz şekeri çırpın.
- Yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Unu, öğütülmüş kuruyemişleri ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
- Hamuru hazırladıktan sonra sarın yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru ikiye bölün. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Kalıpla yuvarlaklar kesin ve yuvarlakların yarısının ortasını kalp şeklinde keserek çıkartın.
- Kestiğiniz kurabiyeleri üst üste koyun ve kenarlarını çatalla şekillendirin.
- Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin ve 160 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyelerin ortasına marmelat sürün ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı öğütülmüş fındık içi
- 1 çay bardağı öğütülmüş badem içi
- 2 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- Arasına marmelat ya da reçel
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı ve toz şekeri çırpın.
- Yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Unu, öğütülmüş kuruyemişleri ve diğer tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
- Hamuru hazırladıktan sonra sarın yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru ikiye bölün. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Kalıpla yuvarlaklar kesin ve yuvarlakların yarısının ortasını kalp şeklinde keserek çıkartın.
- Kestiğiniz kurabiyeleri üst üste koyun ve kenarlarını çatalla şekillendirin.
- Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizin ve 160 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
- Pişen kurabiyelerin ortasına marmelat sürün ve servis yapın.