Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 6 adet armut
Limonlu Sos
- 6 adet limon suyu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım demet taze nane
- 4 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine
- 6 tatlı kaşığı bal
- Armutların saplarını almadan kabuklarını soyun ve tencereye koyun.
- Aramutların yarısına gelecek şekilde üzerine limon suyu, tozşeker, zerdeçal, su ve taze nane yapraklarını koyun.
- Ara sıra nazikçe çevirerek armutların tamamen soslanmasını sağlayın.
- Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen armutları soğuyunca servis tabağına alın.
- Üzerine tenceredeki sostan gezdirin.
- Bal ve limon kabukları dökerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 adet armut
Limonlu Sos
- 6 adet limon suyu
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım demet taze nane
- 4 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine
- 6 tatlı kaşığı bal
- Hazırlanışı
-
- Armutların saplarını almadan kabuklarını soyun ve tencereye koyun.
- Aramutların yarısına gelecek şekilde üzerine limon suyu, tozşeker, zerdeçal, su ve taze nane yapraklarını koyun.
- Ara sıra nazikçe çevirerek armutların tamamen soslanmasını sağlayın.
- Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen armutları soğuyunca servis tabağına alın.
- Üzerine tenceredeki sostan gezdirin.
- Bal ve limon kabukları dökerek servis yapın.