Limonatalı Armut Tatlısı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 6 adet armut
Limonlu Sos
  • 6 adet limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım demet taze nane
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine
  • 6 tatlı kaşığı bal
  • Armutların saplarını almadan kabuklarını soyun ve tencereye koyun.
  • Aramutların yarısına gelecek şekilde üzerine limon suyu, tozşeker, zerdeçal, su ve taze nane yapraklarını koyun.
  • Ara sıra nazikçe çevirerek armutların tamamen soslanmasını sağlayın.
  • Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen armutları soğuyunca servis tabağına alın.
  • Üzerine tenceredeki sostan gezdirin.
  • Bal ve limon kabukları dökerek servis yapın.
Malzemeler
  • 6 adet armut
Limonlu Sos
  • 6 adet limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım demet taze nane
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
Üzerine
  • 6 tatlı kaşığı bal
Hazırlanışı
  • Armutların saplarını almadan kabuklarını soyun ve tencereye koyun.
  • Aramutların yarısına gelecek şekilde üzerine limon suyu, tozşeker, zerdeçal, su ve taze nane yapraklarını koyun.
  • Ara sıra nazikçe çevirerek armutların tamamen soslanmasını sağlayın.
  • Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen armutları soğuyunca servis tabağına alın.
  • Üzerine tenceredeki sostan gezdirin.
  • Bal ve limon kabukları dökerek servis yapın.