Limon Kremli Fincan Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 2 adet yumurta
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Limon Kremi – Limon Loru – Limon Kaymağı
  • 6 adet limon
  • 150 gr. tereyağı
  • 6 adet yumurta
  • Yarım kg. toz şeker
Limon Kremli Fincan Kek Hazırlanışı
  • Yumurta, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin.
  • Yağlanmış kalıp ya da pişirme kağıtlarına hamuru paylaştırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
  • Kek soğuyunca ortasını yavaşça oyup limon kremiyle doldurun.
  • Üzerini kestiğiniz kekle kapatın ve kremayla süsleyerek servis yapın.
Limon Kremi Hazırlanışı
  • Limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın.
  • Su dolu geniş bir tencerenin içine daha küçük boyda tencere yerleştirin. Tereyağı, toz şeker, limon suyu ve kabuklarını küçük tencereye koyun.
  • Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.
  • Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve çırpılmış yumurtaları karıştırarak karışıma yedirin.
  • Ocağın altını açın ve koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Dezenfekte edilmiş kavanoza koyun. Kek, pasta ve tatlılarınızla beraber servis yapın.
Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Limon Kremi – Limon Loru – Limon Kaymağı
  • 6 adet limon
  • 150 gr. tereyağı
  • 6 adet yumurta
  • Yarım kg. toz şeker
Hazırlanışı
Limon Kremli Fincan Kek Hazırlanışı
  • Yumurta, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin.
  • Yağlanmış kalıp ya da pişirme kağıtlarına hamuru paylaştırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
  • Kek soğuyunca ortasını yavaşça oyup limon kremiyle doldurun.
  • Üzerini kestiğiniz kekle kapatın ve kremayla süsleyerek servis yapın.
Limon Kremi Hazırlanışı
  • Limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın.
  • Su dolu geniş bir tencerenin içine daha küçük boyda tencere yerleştirin. Tereyağı, toz şeker, limon suyu ve kabuklarını küçük tencereye koyun.
  • Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.
  • Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve çırpılmış yumurtaları karıştırarak karışıma yedirin.
  • Ocağın altını açın ve koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
  • Dezenfekte edilmiş kavanoza koyun. Kek, pasta ve tatlılarınızla beraber servis yapın.