Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 2 adet yumurta
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 6 çorba kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Limon Kremi – Limon Loru – Limon Kaymağı
- 6 adet limon
- 150 gr. tereyağı
- 6 adet yumurta
- Yarım kg. toz şeker
Limon Kremli Fincan Kek Hazırlanışı
- Yumurta, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin.
- Yağlanmış kalıp ya da pişirme kağıtlarına hamuru paylaştırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
- Kek soğuyunca ortasını yavaşça oyup limon kremiyle doldurun.
- Üzerini kestiğiniz kekle kapatın ve kremayla süsleyerek servis yapın.
Limon Kremi Hazırlanışı
- Limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın.
- Su dolu geniş bir tencerenin içine daha küçük boyda tencere yerleştirin. Tereyağı, toz şeker, limon suyu ve kabuklarını küçük tencereye koyun.
- Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.
- Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve çırpılmış yumurtaları karıştırarak karışıma yedirin.
- Ocağın altını açın ve koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Dezenfekte edilmiş kavanoza koyun. Kek, pasta ve tatlılarınızla beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2 adet yumurta
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 6 çorba kaşığı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Limon Kremi – Limon Loru – Limon Kaymağı
- 6 adet limon
- 150 gr. tereyağı
- 6 adet yumurta
- Yarım kg. toz şeker
- Hazırlanışı
-
Limon Kremli Fincan Kek Hazırlanışı
- Yumurta, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyin.
- Yağlanmış kalıp ya da pişirme kağıtlarına hamuru paylaştırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.
- Kek soğuyunca ortasını yavaşça oyup limon kremiyle doldurun.
- Üzerini kestiğiniz kekle kapatın ve kremayla süsleyerek servis yapın.
Limon Kremi Hazırlanışı
- Limonların kabuklarını rendeleyin, suyunu sıkın.
- Su dolu geniş bir tencerenin içine daha küçük boyda tencere yerleştirin. Tereyağı, toz şeker, limon suyu ve kabuklarını küçük tencereye koyun.
- Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın.
- Tereyağı eriyince ocağın altını kapatın ve çırpılmış yumurtaları karıştırarak karışıma yedirin.
- Ocağın altını açın ve koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirin.
- Dezenfekte edilmiş kavanoza koyun. Kek, pasta ve tatlılarınızla beraber servis yapın.