Servis: 6 – 8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 35 dk.
Hamur
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü Şerbet
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rende
Muhallebi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel Sos
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- Hamur malzemelerini mikserle cirpin ve koyu kek kıvamında bir hamur elde edin.
- Yaglanmis kaliba hamuru eşit bir sekilde yayin.
- 170 derecede isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Kek pisince ilikken uzerini kurdanla delin.
- Sut ve sekei karistirarak bir taşım kaynatın ve ilik hale gelince kekin uzerine dokun.
- Muhallebi malzemelerini karistirarak tencereye koyun ve koyulasincaya kadar pişirin.
- Kek şerbeti cekince soğumus muhallebiyi uzerine yayin.
- Karamel icin; sekeri eritin ve uzerine tereyağı koyup karistirin.
- Tereyağı eriyince sutunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alınca muhallebinin uzerine yayin.
- Bir gece buzdolabında dinlendirin ve servis yapin.
- Malzemeler
-
Hamur
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü Şerbet
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rende
Muhallebi
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Karamel Sos
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini mikserle cirpin ve koyu kek kıvamında bir hamur elde edin.
- Yaglanmis kaliba hamuru eşit bir sekilde yayin.
- 170 derecede isitilmis fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Kek pisince ilikken uzerini kurdanla delin.
- Sut ve sekei karistirarak bir taşım kaynatın ve ilik hale gelince kekin uzerine dokun.
- Muhallebi malzemelerini karistirarak tencereye koyun ve koyulasincaya kadar pişirin.
- Kek şerbeti cekince soğumus muhallebiyi uzerine yayin.
- Karamel icin; sekeri eritin ve uzerine tereyağı koyup karistirin.
- Tereyağı eriyince sutunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alınca muhallebinin uzerine yayin.
- Bir gece buzdolabında dinlendirin ve servis yapin.