Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 30 dk.
- Yarım kg. kuru incir
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 2,5 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım limon suyu
Üzerine
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
- Tozşeker ve suyu tencereye koyup yarım saat kaynatın.
- Limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.
- İncirlerin saplarını kopartın, ortadan ikiye bölün ve şerbete atın.
- Dolmalık fıstıklarla ve tarçınla beraber yarım saat dakika pişirin.
- Soğuyunca servis bardaklarına paylaştırın.
- Krema ve tarçını mikserle sertleşene kadar çırpın.
- Kremaya 4 – 5 çorba kaşığı incirli şerbet ekleyin ve tekrar çırpın.
- Kremayı portakal rendesi ilave edin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Kremayı incirlerin üzerine paylaştırın ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg. kuru incir
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 2,5 su bardağı tozşeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım limon suyu
Üzerine
- 1 su bardağı krema
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
- Hazırlanışı
-
- Tozşeker ve suyu tencereye koyup yarım saat kaynatın.
- Limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.
- İncirlerin saplarını kopartın, ortadan ikiye bölün ve şerbete atın.
- Dolmalık fıstıklarla ve tarçınla beraber yarım saat dakika pişirin.
- Soğuyunca servis bardaklarına paylaştırın.
- Krema ve tarçını mikserle sertleşene kadar çırpın.
- Kremaya 4 – 5 çorba kaşığı incirli şerbet ekleyin ve tekrar çırpın.
- Kremayı portakal rendesi ilave edin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Kremayı incirlerin üzerine paylaştırın ve servis yapın.