Kremalı Kuru İncir Tatlısı

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 30 dk.

  • Yarım kg. kuru incir
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
Üzerine
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • Tozşeker ve suyu tencereye koyup yarım saat kaynatın.
  • Limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.
  • İncirlerin saplarını kopartın, ortadan ikiye bölün ve şerbete atın.
  • Dolmalık fıstıklarla ve tarçınla beraber yarım saat dakika pişirin.
  • Soğuyunca servis bardaklarına paylaştırın.
  • Krema ve tarçını mikserle sertleşene kadar çırpın.
  • Kremaya 4 – 5 çorba kaşığı incirli şerbet ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Kremayı portakal rendesi ilave edin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Kremayı incirlerin üzerine paylaştırın ve servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım kg. kuru incir
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım limon suyu
Üzerine
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
  • Tozşeker ve suyu tencereye koyup yarım saat kaynatın.
  • Limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın.
  • İncirlerin saplarını kopartın, ortadan ikiye bölün ve şerbete atın.
  • Dolmalık fıstıklarla ve tarçınla beraber yarım saat dakika pişirin.
  • Soğuyunca servis bardaklarına paylaştırın.
  • Krema ve tarçını mikserle sertleşene kadar çırpın.
  • Kremaya 4 – 5 çorba kaşığı incirli şerbet ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Kremayı portakal rendesi ilave edin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Kremayı incirlerin üzerine paylaştırın ve servis yapın.