Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 10 dk.

  • 3 adet elma
  • Hamur
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta – akı ve sarısı ayrı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Bir fiske tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
  • Üzerine
  • Tarçın ve pudra şekeri
  • Yumurta sarısı, süt ve suyu çırpın.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
  • Yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpük halini alıncaya kadar çırpın.
  • Köpüğü nazikçe hamura yedirin. Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Elmaların kabuklarını soyup, ortalarındaki çekirdeği çıkartın.
  • Elma dilimlerini hamura batırın ve kızgın sıvı yağ da kızartın.
  • Tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 3 adet elma
  • Hamur
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta – akı ve sarısı ayrı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Bir fiske tuz
  • 2 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
  • Üzerine
  • Tarçın ve pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Yumurta sarısı, süt ve suyu çırpın.
  • Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
  • Yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpük halini alıncaya kadar çırpın.
  • Köpüğü nazikçe hamura yedirin. Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
  • Elmaların kabuklarını soyup, ortalarındaki çekirdeği çıkartın.
  • Elma dilimlerini hamura batırın ve kızgın sıvı yağ da kızartın.
  • Tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.