Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 10 dk.
- 3 adet elma
- Hamur
- 3 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta – akı ve sarısı ayrı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- Bir fiske tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
- Üzerine
- Tarçın ve pudra şekeri
- Yumurta sarısı, süt ve suyu çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpük halini alıncaya kadar çırpın.
- Köpüğü nazikçe hamura yedirin. Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Elmaların kabuklarını soyup, ortalarındaki çekirdeği çıkartın.
- Elma dilimlerini hamura batırın ve kızgın sıvı yağ da kızartın.
- Tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 3 adet elma
- Hamur
- 3 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta – akı ve sarısı ayrı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- Bir fiske tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
- Üzerine
- Tarçın ve pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Yumurta sarısı, süt ve suyu çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek hamur malzemelerini karıştırın.
- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile köpük halini alıncaya kadar çırpın.
- Köpüğü nazikçe hamura yedirin. Koyu boza kıvamında bir hamur hazırlayın.
- Elmaların kabuklarını soyup, ortalarındaki çekirdeği çıkartın.
- Elma dilimlerini hamura batırın ve kızgın sıvı yağ da kızartın.
- Tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.