Servis: 6 kişi
Hazırlama: 600 dk.
Pişirme: 0 dk.
- 300 gr. kiraz – çekirdeksiz
- 8 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket toz krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- Ayıklanmış kiraz ve tozşekeri mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
- Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi sertleşene kadar çırpın.
- Kremayı ilave edin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra yoğurt ve kiraz püresini ekleyin.
- Karışımı iyice birbirine yedirin.
- Harcı cam bir kaseye koyup üzerini kapatın.
- Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra mikserle çırpın.
- Karışımı cam bir kaseye koyun.
- Derin dondurucuda bir gece bekletin.
- Kaşık ya da dondurma kepçesiyle servis yapın.
- Malzemeler
-
- 300 gr. kiraz – çekirdeksiz
- 8 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket toz krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
- 1,5 su bardağı süzme yoğurt
- Hazırlanışı
-
- Ayıklanmış kiraz ve tozşekeri mutfak robotunda karıştırarak püre haline getirin.
- Ayrı bir kasede süt ve krem şantiyi sertleşene kadar çırpın.
- Kremayı ilave edin ve 5 dakika daha çırptıktan sonra yoğurt ve kiraz püresini ekleyin.
- Karışımı iyice birbirine yedirin.
- Harcı cam bir kaseye koyup üzerini kapatın.
- Derin dondurucuda yarım saat beklettikten sonra mikserle çırpın.
- Karışımı cam bir kaseye koyun.
- Derin dondurucuda bir gece bekletin.
- Kaşık ya da dondurma kepçesiyle servis yapın.