Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 17 dk.
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
- 2,5 su bardağı un – azar azar ekleyin
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
- Yumurta, pudra şekeri ve tereyağını çırpın.
- Nişasta, tuz ve unu azar azar ekleyerek hamuru hazırlayın.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ayıklanmış kirazı una bulayarak hamuru yedirin.
- Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 17 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 1 su bardağı tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından iki parmak eksik mısır nişastası
- 2,5 su bardağı un – azar azar ekleyin
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış kiraz
- Hazırlanışı
-
- Yumurta, pudra şekeri ve tereyağını çırpın.
- Nişasta, tuz ve unu azar azar ekleyerek hamuru hazırlayın.
- Elinize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ayıklanmış kirazı una bulayarak hamuru yedirin.
- Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın.
- Bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin ve yağlanmış tepsiye dizin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 15 – 17 dakika pişirin.