Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı krema
  • 9 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı badem
  • Yarım çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Kestaneli muffin yapmak için fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Ayıklanmış kestaneleri 1 çay bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyla beraber, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 3. Yumurta ve kalan tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Kremayı ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı koyarak harmanlayın.
  • Unlu karışımı eleyerek yumurtaya yedirin. Kestaneleri süzüp kurulayın.
  • Kuru yemişleri ve kestaneleri hamura ilave edin.
  • Kağıt kalıpların yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın. Kontrol ederek 20 – 25 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartarak servis yapın.
  • NOT: Krema kullanmak yerine yarım su bardağı erimiş tereyağı ve 1 su bardağı yoğurt koyabilirsiniz.
Malzemeler
  • 1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı krema
  • 9 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı badem
  • Yarım çay bardağı fındık
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı
  • Kestaneli muffin yapmak için fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Ayıklanmış kestaneleri 1 çay bardağı tozşeker ve 2 su bardağı suyla beraber, yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 3. Yumurta ve kalan tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Kremayı ekleyin ve homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı koyarak harmanlayın.
  • Unlu karışımı eleyerek yumurtaya yedirin. Kestaneleri süzüp kurulayın.
  • Kuru yemişleri ve kestaneleri hamura ilave edin.
  • Kağıt kalıpların yarısına gelecek şekilde hamuru paylaştırın. Kontrol ederek 20 – 25 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartarak servis yapın.
  • NOT: Krema kullanmak yerine yarım su bardağı erimiş tereyağı ve 1 su bardağı yoğurt koyabilirsiniz.