Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
Puding
- 3 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz badem
Kestaneli Krem
- Yarım kg. kestane
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Üzerine
- 1 su bardağı soyulmuş badem
- 1 su bardağı damla çikolata
- Şeker ve suyu 20 dakika kaynatın.
- Kestanelerin üzerini çizin ve sıvı yağda 2 – 3 dakika kızartın.
- Kızaran kestaneleri soyun ve şerbetle beraber pişirin. Pişen kestaneleri ezerek püre haline getirin.
- Ayrı bir tencerede un, süt ve nişastayı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Toz şekeri ilave edin ve 5 dakika pişirin.
- Tereyağı, vanilya ve bademi ekleyerek pudingi çırpın.
- Servis kaselerine kat kat kestane ve pudingi paylaştırın.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra badem ve çikolata serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
Puding
- 3 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz badem
Kestaneli Krem
- Yarım kg. kestane
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
Üzerine
- 1 su bardağı soyulmuş badem
- 1 su bardağı damla çikolata
- Hazırlanışı
-
- Şeker ve suyu 20 dakika kaynatın.
- Kestanelerin üzerini çizin ve sıvı yağda 2 – 3 dakika kızartın.
- Kızaran kestaneleri soyun ve şerbetle beraber pişirin. Pişen kestaneleri ezerek püre haline getirin.
- Ayrı bir tencerede un, süt ve nişastayı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Toz şekeri ilave edin ve 5 dakika pişirin.
- Tereyağı, vanilya ve bademi ekleyerek pudingi çırpın.
- Servis kaselerine kat kat kestane ve pudingi paylaştırın.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra badem ve çikolata serperek servis yapın.