Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 35dk.
Pişirme: 50 dk.
Hamur
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı krema
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Pasta Kreması
- 2 su bardağı krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine
- 12 adet kayısı
- 6 çorba kaşığı tozşeker
- 1,5 çay bardağı kayısı suyu
- 1 çorba kaşığı toz jöle – kayısı jölesi
Krema Hazırlanışı
- Krema ve pudra şekerini koyulaşıncaya kadar çırpın.
- Kremayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Kayısı Kreması Hazırlanışı
- Kayısıları ikiye bölün ve tozşekerle yarım saat pişirin.
- Jöleyi kayısı suyunda karıştırıp kayısılara ekleyip 10 dakika kaynatın.
- Nazikçe karıştırarak soğutun.
Kayısılı & Bademli Pasta Hazırlanışı
- Fırını 170 derecede ısıtın. Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip nazikçe karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba hamurunuzu boşaltın.
- 35 – 40 dakika altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
- Enine 2 eşit parçaya bölün.
- İlk katı tekrar kelepçeli kalıba koyun.
- Kremayı ve kayısı dilimlerini ilk kata yerleştirin.
- Üzerine 2. katı koyun ve aynı işlemi yapın.
- Kremanın üzerine kayısılı sosu dökün.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Kalıptan çıkarttıktan sonra badem serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı krema
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Pasta Kreması
- 2 su bardağı krema
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine
- 12 adet kayısı
- 6 çorba kaşığı tozşeker
- 1,5 çay bardağı kayısı suyu
- 1 çorba kaşığı toz jöle – kayısı jölesi
- Hazırlanışı
-
Krema Hazırlanışı
- Krema ve pudra şekerini koyulaşıncaya kadar çırpın.
- Kremayı buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
Kayısı Kreması Hazırlanışı
- Kayısıları ikiye bölün ve tozşekerle yarım saat pişirin.
- Jöleyi kayısı suyunda karıştırıp kayısılara ekleyip 10 dakika kaynatın.
- Nazikçe karıştırarak soğutun.
Kayısılı & Bademli Pasta Hazırlanışı
- Fırını 170 derecede ısıtın. Tereyağı ve tozşekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ve kremayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip nazikçe karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba hamurunuzu boşaltın.
- 35 – 40 dakika altın rengini alıncaya kadar pişirin.
- Pişen kek soğuyunca kalıptan çıkartın.
- Enine 2 eşit parçaya bölün.
- İlk katı tekrar kelepçeli kalıba koyun.
- Kremayı ve kayısı dilimlerini ilk kata yerleştirin.
- Üzerine 2. katı koyun ve aynı işlemi yapın.
- Kremanın üzerine kayısılı sosu dökün.
- Buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Kalıptan çıkarttıktan sonra badem serperek servis yapın.