Fıstıklı Naneli Dondurma

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 600 dk.

Pişirme: 15 dk.

  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı sahlep
  • 10 dal taze nane
  • 3 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
  • Süt, şeker ve sahlebi çırpın.
  • Karışımı tencereye koyun ve bir taşım kaynatın.
  • 1 çay bardağı sütlü karışım ve nane yapraklarını mutfak robotunda öğüterek pürzsüz hale getirin.
  • Naneli sütü tekrar tencerenize koyun.
  • Karışımı sürekli karıştırarak ılık hale getirin.
  • İçerisine fıstığı ekleyin.
  • Geniş bir cam kaseye karışımı boşaltıp buzluğa koyun.
  • Saatte bir çıkartarak birkaç dakika çırpın.
  • Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
  • Dondurmanız iyice donup pürzsüz hale gelince taze nane yaprakları ve fıstıkla beraber servis yapın.
Malzemeler
  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı sahlep
  • 10 dal taze nane
  • 3 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
Hazırlanışı
  • Süt, şeker ve sahlebi çırpın.
  • Karışımı tencereye koyun ve bir taşım kaynatın.
  • 1 çay bardağı sütlü karışım ve nane yapraklarını mutfak robotunda öğüterek pürzsüz hale getirin.
  • Naneli sütü tekrar tencerenize koyun.
  • Karışımı sürekli karıştırarak ılık hale getirin.
  • İçerisine fıstığı ekleyin.
  • Geniş bir cam kaseye karışımı boşaltıp buzluğa koyun.
  • Saatte bir çıkartarak birkaç dakika çırpın.
  • Bu işlemi 6 – 7 kez tekrarlayın.
  • Dondurmanız iyice donup pürzsüz hale gelince taze nane yaprakları ve fıstıkla beraber servis yapın.