Fıstıklı Cevizli Baklava

Servis: 8-10 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 1 kg. baklavalık yufka
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık içi
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı zeytinyağı – üzerine dökülecek
Şerbet Malzemeleri
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
Baklava Şerbeti Hazırlanışı
  • Su, çubuk tarçın ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fıstıklı & Cevizli Baklava Hazırlanışı
  • Baklava yufkalarını iki bölüme ayırın.
  • Yağlanmış tepsiye yufkaların arasına hafifçe tereyağı sürerek yerleştirin.
  • Tam ortaya gelen kısma ceviz içini yayın.
  • Kalan yufkaların da aralarına yağ sürerek döşeyin.
  • Baklavayı dilimleyin ve hamurunuzun üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün. 190 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Ilık şerbeti baklavanızın üzerine dökün, şerbeti iyice çekince, üzerine fıstık serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 1 kg. baklavalık yufka
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fıstık içi
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı zeytinyağı – üzerine dökülecek
Şerbet Malzemeleri
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
Hazırlanışı
Baklava Şerbeti Hazırlanışı
  • Su, çubuk tarçın ve şekeri karıştırıp, kaynatın. Kıvamını alınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
Fıstıklı & Cevizli Baklava Hazırlanışı
  • Baklava yufkalarını iki bölüme ayırın.
  • Yağlanmış tepsiye yufkaların arasına hafifçe tereyağı sürerek yerleştirin.
  • Tam ortaya gelen kısma ceviz içini yayın.
  • Kalan yufkaların da aralarına yağ sürerek döşeyin.
  • Baklavayı dilimleyin ve hamurunuzun üzerine zeytinyağını kızdırarak dökün. 190 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Ilık şerbeti baklavanızın üzerine dökün, şerbeti iyice çekince, üzerine fıstık serperek servis yapın.