Servis: 6 kişi

Hazırlama: 5 dk.

Pişirme: 25 dk.

4 su bardağı süt

6 çorba kaşığı irmik

1 adet limon kabuğu rendesi

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet yumurta sarısı

İlave;

2 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı süt

  • Süt ve irmiği tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Bal, limon kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını ekleyerek mikserle çırpın.
  • Yağlanmış fırın kalıplarına harcın 3/4 ünü paylaştırın.
  • Kalan harca 2 kaşık süt ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.
  • Kakaolu karışımı kaşık yardımıyla tabaklara paylaştırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırından çıkartıp önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

 

NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.

Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.

 

 

 

 

NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.

Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.

Malzemeler

4 su bardağı süt

6 çorba kaşığı irmik

1 adet limon kabuğu rendesi

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet yumurta sarısı

İlave;

2 çorba kaşığı kakao

2 çorba kaşığı süt

Hazırlanışı
  • Süt ve irmiği tencereye koyun.
  • Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Bal, limon kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını ekleyerek mikserle çırpın.
  • Yağlanmış fırın kalıplarına harcın 3/4 ünü paylaştırın.
  • Kalan harca 2 kaşık süt ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.
  • Kakaolu karışımı kaşık yardımıyla tabaklara paylaştırın.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Fırından çıkartıp önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

 

NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.

Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.

 

 

 

 

NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.

Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.