Servis: 6 kişi
Hazırlama: 5 dk.
Pişirme: 25 dk.
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
1 adet limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
İlave;
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
- Süt ve irmiği tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Bal, limon kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını ekleyerek mikserle çırpın.
- Yağlanmış fırın kalıplarına harcın 3/4 ünü paylaştırın.
- Kalan harca 2 kaşık süt ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.
- Kakaolu karışımı kaşık yardımıyla tabaklara paylaştırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkartıp önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.
Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.
NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.
Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.
- Malzemeler
-
4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı irmik
1 adet limon kabuğu rendesi
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
İlave;
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
- Hazırlanışı
-
- Süt ve irmiği tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Bal, limon kabuğu, tereyağı ve yumurta sarısını ekleyerek mikserle çırpın.
- Yağlanmış fırın kalıplarına harcın 3/4 ünü paylaştırın.
- Kalan harca 2 kaşık süt ve kakaoyu ekleyerek karıştırın.
- Kakaolu karışımı kaşık yardımıyla tabaklara paylaştırın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
- Fırından çıkartıp önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.
Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.
NOT: Fırında pişirmek daha kıvamlı olmasını sağlamaktadır.
Fırında pişme süresini uzatırsanız, üzeri fırın sütlaç gibi kabuklanarak farklı ve güzel bir form kazanacaktır. Bu tarifte ben sadece kıvamlandırmayı seçtim.