Fındıklı Lokma Kek - Lemington

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 25 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 3 adet yumurta – akı sarısı ayrı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı tanesiz reçel – çilek, vişne vb.
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı kakao
  • 1 su bardağı fındık içi – üzerine
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Yüksek kenarlı kek kalıbınızı yağlayın.
  • Yumurta akını tuzla beraber kar haline gelinceye kadar çırpın.
  • Toz şeker ve yumurta sarısını el mikseri ile çırpın.
  • Tereyağı ve sütü ekleyerek çırpın.
  • Azar azar yumurta aklarını sarılarına ekleyin.
  • Ayrı bir kasede, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak, yumurtayla birleştirin. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
  • Kekiniz kabarıp altın rengini alınca fırından çıkartın.
  • Kek soğuyunca ortadan enlemesine ikiye bölün.
  • Arasına reçel sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
  • Küçük kareler halinde dilimleyin.
  • Hazırladığınız kakaolu sosa batırın, fındık içine bulayın.
  • Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sos Hazırlanışı
  • Tereyağı ve sütü tencereye koyarak eritin.
  • Kakao ve pudra şekerini ekleyin.
  • Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Malzemeler
  • 3 adet yumurta – akı sarısı ayrı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı tanesiz reçel – çilek, vişne vb.
Üzerine
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı kakao
  • 1 su bardağı fındık içi – üzerine
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
  • Yüksek kenarlı kek kalıbınızı yağlayın.
  • Yumurta akını tuzla beraber kar haline gelinceye kadar çırpın.
  • Toz şeker ve yumurta sarısını el mikseri ile çırpın.
  • Tereyağı ve sütü ekleyerek çırpın.
  • Azar azar yumurta aklarını sarılarına ekleyin.
  • Ayrı bir kasede, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak, yumurtayla birleştirin. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
  • Kekiniz kabarıp altın rengini alınca fırından çıkartın.
  • Kek soğuyunca ortadan enlemesine ikiye bölün.
  • Arasına reçel sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
  • Küçük kareler halinde dilimleyin.
  • Hazırladığınız kakaolu sosa batırın, fındık içine bulayın.
  • Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sos Hazırlanışı
  • Tereyağı ve sütü tencereye koyarak eritin.
  • Kakao ve pudra şekerini ekleyin.
  • Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.