Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 3 adet yumurta – akı sarısı ayrı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı tanesiz reçel – çilek, vişne vb.
Üzerine
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı kakao
- 1 su bardağı fındık içi – üzerine
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Yüksek kenarlı kek kalıbınızı yağlayın.
- Yumurta akını tuzla beraber kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Toz şeker ve yumurta sarısını el mikseri ile çırpın.
- Tereyağı ve sütü ekleyerek çırpın.
- Azar azar yumurta aklarını sarılarına ekleyin.
- Ayrı bir kasede, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak, yumurtayla birleştirin. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
- Kekiniz kabarıp altın rengini alınca fırından çıkartın.
- Kek soğuyunca ortadan enlemesine ikiye bölün.
- Arasına reçel sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
- Küçük kareler halinde dilimleyin.
- Hazırladığınız kakaolu sosa batırın, fındık içine bulayın.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sos Hazırlanışı
- Tereyağı ve sütü tencereye koyarak eritin.
- Kakao ve pudra şekerini ekleyin.
- Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
- Malzemeler
-
- 3 adet yumurta – akı sarısı ayrı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı toz şeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı tanesiz reçel – çilek, vişne vb.
Üzerine
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı kakao
- 1 su bardağı fındık içi – üzerine
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 180 derecede ısıtın.
- Yüksek kenarlı kek kalıbınızı yağlayın.
- Yumurta akını tuzla beraber kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Toz şeker ve yumurta sarısını el mikseri ile çırpın.
- Tereyağı ve sütü ekleyerek çırpın.
- Azar azar yumurta aklarını sarılarına ekleyin.
- Ayrı bir kasede, un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak, yumurtayla birleştirin. Yağlanmış tepsiye hamuru dökün.
- Kekiniz kabarıp altın rengini alınca fırından çıkartın.
- Kek soğuyunca ortadan enlemesine ikiye bölün.
- Arasına reçel sürün ve diğer parçayı üzerine kapatın.
- Küçük kareler halinde dilimleyin.
- Hazırladığınız kakaolu sosa batırın, fındık içine bulayın.
- Yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sos Hazırlanışı
- Tereyağı ve sütü tencereye koyarak eritin.
- Kakao ve pudra şekerini ekleyin.
- Krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.