Servis: 6 kişi
Hazırlama: xx dk.
Pişirme: xx dk.
- 1,5 çay bardağı fıstık ezmesi
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı esmer toz şeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı yulaf unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
- Tereyağı, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun.
- Yumuşak ve esnek bir hamur hazırlamak için gerekirse un ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlak – yassı şekiller verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
- Üzerine çatalla bastırarak dekor yapın.
- Kurabiyeler kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun.
- Arzu ederseniz kurabiye kutusunda 10 gün saklayabilirsiniz.
- Malzemeler
-
- 1,5 çay bardağı fıstık ezmesi
- 1 çay bardağı toz fındık
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı esmer toz şeker
- 8 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı yulaf unu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
- Tereyağı, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun.
- Yumuşak ve esnek bir hamur hazırlamak için gerekirse un ekleyin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlak – yassı şekiller verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri yerleştirin.
- Üzerine çatalla bastırarak dekor yapın.
- Kurabiyeler kahverengileşinceye kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun.
- Arzu ederseniz kurabiye kutusunda 10 gün saklayabilirsiniz.