Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 70 dk.
Pişirme: 35 dk.
Hamur
- 2,5 su bardağı un
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su – azar azar eklenecek
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay bardağı erimiş tereyağı – üzerine
Elmalı Harç
- 2 adet elma
- Yarım su bardağı badem içi
- 1 çay bardağı üzüm
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Un, tereyağı, tuz, şeker ve yumurtayı yoğurun.
- Azar azar suyu ekleyerek elinize yapışmayan ve elastik bir hamur hazırlayın.
- Hamurunuzu sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yufka şeklinde açıp üzerine yağ erimiş sürün.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açarak ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
- Elmalı harcı yufkanın üzerine koyun ve rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye koyun.
- Üzerine erimiş tereyağı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Elmalı Harç Hazırlanışı
- Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağını eritin ve elmaları tavaya koyun.
- Üzerine tozşekeri ekleyin ve elmaları soteleyin.
- Badem, üzüm, limon rendesi , galeta unu ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 2,5 su bardağı un
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı su – azar azar eklenecek
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay bardağı erimiş tereyağı – üzerine
Elmalı Harç
- 2 adet elma
- Yarım su bardağı badem içi
- 1 çay bardağı üzüm
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Un, tereyağı, tuz, şeker ve yumurtayı yoğurun.
- Azar azar suyu ekleyerek elinize yapışmayan ve elastik bir hamur hazırlayın.
- Hamurunuzu sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yufka şeklinde açıp üzerine yağ erimiş sürün.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açarak ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
- Elmalı harcı yufkanın üzerine koyun ve rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye koyun.
- Üzerine erimiş tereyağı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Elmalı Harç Hazırlanışı
- Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
- Tereyağını eritin ve elmaları tavaya koyun.
- Üzerine tozşekeri ekleyin ve elmaları soteleyin.
- Badem, üzüm, limon rendesi , galeta unu ve tarçını ekleyip karıştırın.