Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 70 dk.

Pişirme: 35 dk.

Hamur
  • 2,5 su bardağı un
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su – azar azar eklenecek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çay bardağı erimiş tereyağı – üzerine
Elmalı Harç
  • 2 adet elma
  • Yarım su bardağı badem içi
  • 1 çay bardağı üzüm
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Un, tereyağı, tuz, şeker ve yumurtayı yoğurun.
  • Azar azar suyu ekleyerek elinize yapışmayan ve elastik bir hamur hazırlayın.
  • Hamurunuzu sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yufka şeklinde açıp üzerine yağ erimiş sürün.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açarak ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
  • Elmalı harcı yufkanın üzerine koyun ve rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye koyun.
  • Üzerine erimiş tereyağı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Elmalı Harç Hazırlanışı
  • Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Tereyağını eritin ve elmaları tavaya koyun.
  • Üzerine tozşekeri ekleyin ve elmaları soteleyin.
  • Badem, üzüm, limon rendesi , galeta unu ve tarçını ekleyip karıştırın.
Malzemeler
Hamur
  • 2,5 su bardağı un
  • 6 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı esmer toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su – azar azar eklenecek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 çay bardağı erimiş tereyağı – üzerine
Elmalı Harç
  • 2 adet elma
  • Yarım su bardağı badem içi
  • 1 çay bardağı üzüm
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzerine
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Un, tereyağı, tuz, şeker ve yumurtayı yoğurun.
  • Azar azar suyu ekleyerek elinize yapışmayan ve elastik bir hamur hazırlayın.
  • Hamurunuzu sararak 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru 2 eşit parçaya bölün ve yufka şeklinde açıp üzerine yağ erimiş sürün.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde açarak ilk yufkanın üzerine yerleştirin.
  • Elmalı harcı yufkanın üzerine koyun ve rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye koyun.
  • Üzerine erimiş tereyağı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Elmalı Harç Hazırlanışı
  • Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Tereyağını eritin ve elmaları tavaya koyun.
  • Üzerine tozşekeri ekleyin ve elmaları soteleyin.
  • Badem, üzüm, limon rendesi , galeta unu ve tarçını ekleyip karıştırın.