Elma Sulu Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 45 dk.

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 – 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı elma suyu – azar azar ekleyin
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Üzerine
  • Pudra şekeri
  • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Un, tarçın, karabiber, zencefil ve kabartma tozunu ekleyerek yavaşça karıştırın.
  • Doğranmış elmaları ve elma suyunu ekleyin.
  • Boza kıvamında bir hamur olması için suyu azar azar eklemeye dikkat edin.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamurunuzu boşaltın ve kabarana ve altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyunca pudra şekeri serpin, elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 3 – 4 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı elma suyu – azar azar ekleyin
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Üzerine
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
  • Toz şeker, sıvı yağ ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Un, tarçın, karabiber, zencefil ve kabartma tozunu ekleyerek yavaşça karıştırın.
  • Doğranmış elmaları ve elma suyunu ekleyin.
  • Boza kıvamında bir hamur olması için suyu azar azar eklemeye dikkat edin.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamurunuzu boşaltın ve kabarana ve altın rengini alıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyunca pudra şekeri serpin, elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.