Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 5 dk.
- 4 adet tam olgunlaşmamış muz
Hamur
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
- Pudra şekeri ve tarçın
- Hamur malzemelerini iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Muzları 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve hamura batırın.
- Hamura bulanmış muzları kızgın sıvı yağda çevirerek 3 – 4 dakika kızartın.
- Pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 adet tam olgunlaşmamış muz
Hamur
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı vanilya
- 3 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
- Pudra şekeri ve tarçın
- Hazırlanışı
-
- Hamur malzemelerini iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Muzları 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve hamura batırın.
- Hamura bulanmış muzları kızgın sıvı yağda çevirerek 3 – 4 dakika kızartın.
- Pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapın.