Çıtır Hamurlu Muz

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 5 dk.

  • 4 adet tam olgunlaşmamış muz
Hamur
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
  • Pudra şekeri ve tarçın
  • Hamur malzemelerini iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Muzları 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve hamura batırın.
  • Hamura bulanmış muzları kızgın sıvı yağda çevirerek 3 – 4 dakika kızartın.
  • Pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapın.
Malzemeler
  • 4 adet tam olgunlaşmamış muz
Hamur
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 3 su bardağı sıvı yağ – kızartmak için
Üzerine
  • Pudra şekeri ve tarçın
Hazırlanışı
  • Hamur malzemelerini iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Muzları 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve hamura batırın.
  • Hamura bulanmış muzları kızgın sıvı yağda çevirerek 3 – 4 dakika kızartın.
  • Pudra şekeri ve tarçın serperek servis yapın.