Çilekli Kedi Dili Pasta

Servis: 6-8 kişi

Hazırlama: 300 dk.

Pişirme: 20 dk.

  • 15 adet kedi dili
  • Yarım kg. çilek
Üzerine
  • Taze nane yaprakları
Krema
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı krema
  • 7 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Krema Hazırlanışı
  • Süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Pudra şekeri, vanilya ve kremayı sertleşene kadar çırpın.
  • Pişirdiğiniz kremayı karıştırarak soğutun ve çırpılmış kremayla birleştirin.
  • Çilekleri yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Kelepçeli kalıbın tabanına sütle ıslatılmış kedidillerini yanyana dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş çilkeleri ve kremayı kat kat döşeyin.
  • Pastayı buzdolabında 3 saat dinlendirin.
  • Pastayı kalıptan çıkartın ve kenarlarını da kremayla kaplayın.
  • Tekrar 2 saat buzdolabına koyun.
  • Taze nane yaprakları ve çilekle süleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 15 adet kedi dili
  • Yarım kg. çilek
Üzerine
  • Taze nane yaprakları
Krema
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 su bardağı krema
  • 7 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
Krema Hazırlanışı
  • Süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Pudra şekeri, vanilya ve kremayı sertleşene kadar çırpın.
  • Pişirdiğiniz kremayı karıştırarak soğutun ve çırpılmış kremayla birleştirin.
Hazırlanışı
  • Çilekleri yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Kelepçeli kalıbın tabanına sütle ıslatılmış kedidillerini yanyana dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş çilkeleri ve kremayı kat kat döşeyin.
  • Pastayı buzdolabında 3 saat dinlendirin.
  • Pastayı kalıptan çıkartın ve kenarlarını da kremayla kaplayın.
  • Tekrar 2 saat buzdolabına koyun.
  • Taze nane yaprakları ve çilekle süleyerek servis yapın.