Servis: 6-8 kişi
Hazırlama: 300 dk.
Pişirme: 20 dk.
- 15 adet kedi dili
- Yarım kg. çilek
Üzerine
- Taze nane yaprakları
Krema
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı krema
- 7 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Krema Hazırlanışı
- Süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pudra şekeri, vanilya ve kremayı sertleşene kadar çırpın.
- Pişirdiğiniz kremayı karıştırarak soğutun ve çırpılmış kremayla birleştirin.
- Çilekleri yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Kelepçeli kalıbın tabanına sütle ıslatılmış kedidillerini yanyana dizin.
- Üzerine dilimlenmiş çilkeleri ve kremayı kat kat döşeyin.
- Pastayı buzdolabında 3 saat dinlendirin.
- Pastayı kalıptan çıkartın ve kenarlarını da kremayla kaplayın.
- Tekrar 2 saat buzdolabına koyun.
- Taze nane yaprakları ve çilekle süleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 15 adet kedi dili
- Yarım kg. çilek
Üzerine
- Taze nane yaprakları
Krema
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1,5 su bardağı krema
- 7 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Krema Hazırlanışı
- Süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Pudra şekeri, vanilya ve kremayı sertleşene kadar çırpın.
- Pişirdiğiniz kremayı karıştırarak soğutun ve çırpılmış kremayla birleştirin.
- Hazırlanışı
-
- Çilekleri yıkayın ve ortadan ikiye bölün. Kelepçeli kalıbın tabanına sütle ıslatılmış kedidillerini yanyana dizin.
- Üzerine dilimlenmiş çilkeleri ve kremayı kat kat döşeyin.
- Pastayı buzdolabında 3 saat dinlendirin.
- Pastayı kalıptan çıkartın ve kenarlarını da kremayla kaplayın.
- Tekrar 2 saat buzdolabına koyun.
- Taze nane yaprakları ve çilekle süleyerek servis yapın.