Servis: 8 kişi
Hazırlama: 600 dk.
Pişirme: 15 dk.
- Yarım kg. çilek
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı krema
- 3 su bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı sahlep
Üzerine
- Taze çilekler
- Çilekleri yıkayın ve saplarını ayıklayarak püre haline getirin.
- Süt ve şekeri bir taşım kaynatın. Sahlebi ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğutun.
- Kremayı mikserle sertşelene kadar çırpın. Çilek püresiyle beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Karışımı cam bir kaseye boşaltarak dondurucuya koyun.
- Saatte bir çıkartarak mikserle çırpın ve tekrar dondurun.
- Dondurma karışmayacak kadar sertleşince servise hazırdır.
- Yaklaşık 5 saat sonra taze çileklerle beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
- Yarım kg. çilek
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı krema
- 3 su bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı sahlep
Üzerine
- Taze çilekler
- Hazırlanışı
-
- Çilekleri yıkayın ve saplarını ayıklayarak püre haline getirin.
- Süt ve şekeri bir taşım kaynatın. Sahlebi ekleyin ve ara sıra karıştırarak soğutun.
- Kremayı mikserle sertşelene kadar çırpın. Çilek püresiyle beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Karışımı cam bir kaseye boşaltarak dondurucuya koyun.
- Saatte bir çıkartarak mikserle çırpın ve tekrar dondurun.
- Dondurma karışmayacak kadar sertleşince servise hazırdır.
- Yaklaşık 5 saat sonra taze çileklerle beraber servis yapın.