Servis: 6 kişi
Hazırlama: 25 dk.
Pişirme: 40 dk.
Kek
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yogurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
Krema
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Arasına; çilek
- Üzerine; pudra şekeri
- Keki hazırlamak için; tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri yavaşça karıştırarak birbirine yedirin.
- Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hamuru boşaltın. 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
- Pişen keki kalıpla birlikte ters çevirerek soğutun.
- Soğuyunca arasına krema sürün ve çilekleri yerleştirin.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Krema Hazırlanışı
- Süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Tozşeker ve kalan tüm malzemeyi ekleyerek el mikseri ile çırpın.
- Malzemeler
-
Kek
- 1 su bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı yogurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
Krema
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Arasına; çilek
- Üzerine; pudra şekeri
- Hazırlanışı
-
- Keki hazırlamak için; tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Tereyağını ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Kalan malzemeleri yavaşça karıştırarak birbirine yedirin.
- Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hamuru boşaltın. 160 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
- Pişen keki kalıpla birlikte ters çevirerek soğutun.
- Soğuyunca arasına krema sürün ve çilekleri yerleştirin.
- Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Krema Hazırlanışı
- Süt, un ve nişastayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Tozşeker ve kalan tüm malzemeyi ekleyerek el mikseri ile çırpın.