CILEKLI PUDING

Servis: 4 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 1 lt sut
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik seker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük kutu krema

Çikolata sos

  • 2 yemek kasigi kakao
  • 100 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 cay bardağı seker
  • 1 kare çikolata
  • Su ve mısır ununu iyice karistirin.
  • Tencereye sut ve sekeri koyup bir taşım kaynatın.
  • Unlu su karisimini yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kısık ateşte koyulasincaya kadar pişirin.
  • Ocağı kapatın, vanilya ve kremayı koyup karistirin.
  • Cam kaseye pudingin 3/2 sini boşaltın.
  • Ayrı bir tavada kucuk dogranmis çilekleri sekerle birlikte pişirin.
  • Azar azar su ekleyin ve spatula yardımıyla çileği ezin.
  • Puding uzerine çilek sosu yayın ve kalan pudingi uzerine boşaltın.
  • Soguyunca damla çikolataları serpin.
  • En az 4 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapin.
Malzemeler
  • 1 lt sut
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik seker
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük kutu krema

Çikolata sos

  • 2 yemek kasigi kakao
  • 100 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 cay bardağı seker
  • 1 kare çikolata
Hazırlanışı
  • Su ve mısır ununu iyice karistirin.
  • Tencereye sut ve sekeri koyup bir taşım kaynatın.
  • Unlu su karisimini yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kısık ateşte koyulasincaya kadar pişirin.
  • Ocağı kapatın, vanilya ve kremayı koyup karistirin.
  • Cam kaseye pudingin 3/2 sini boşaltın.
  • Ayrı bir tavada kucuk dogranmis çilekleri sekerle birlikte pişirin.
  • Azar azar su ekleyin ve spatula yardımıyla çileği ezin.
  • Puding uzerine çilek sosu yayın ve kalan pudingi uzerine boşaltın.
  • Soguyunca damla çikolataları serpin.
  • En az 4 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapin.