Servis: 4 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 1 lt sut
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik seker
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 küçük kutu krema
Çikolata sos
- 2 yemek kasigi kakao
- 100 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardağı seker
- 1 kare çikolata
- Su ve mısır ununu iyice karistirin.
- Tencereye sut ve sekeri koyup bir taşım kaynatın.
- Unlu su karisimini yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kısık ateşte koyulasincaya kadar pişirin.
- Ocağı kapatın, vanilya ve kremayı koyup karistirin.
- Cam kaseye pudingin 3/2 sini boşaltın.
- Ayrı bir tavada kucuk dogranmis çilekleri sekerle birlikte pişirin.
- Azar azar su ekleyin ve spatula yardımıyla çileği ezin.
- Puding uzerine çilek sosu yayın ve kalan pudingi uzerine boşaltın.
- Soguyunca damla çikolataları serpin.
- En az 4 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapin.
- Malzemeler
-
- 1 lt sut
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik seker
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 küçük kutu krema
Çikolata sos
- 2 yemek kasigi kakao
- 100 gr tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardağı seker
- 1 kare çikolata
- Hazırlanışı
-
- Su ve mısır ununu iyice karistirin.
- Tencereye sut ve sekeri koyup bir taşım kaynatın.
- Unlu su karisimini yavaş yavaş tencereye ekleyin ve kısık ateşte koyulasincaya kadar pişirin.
- Ocağı kapatın, vanilya ve kremayı koyup karistirin.
- Cam kaseye pudingin 3/2 sini boşaltın.
- Ayrı bir tavada kucuk dogranmis çilekleri sekerle birlikte pişirin.
- Azar azar su ekleyin ve spatula yardımıyla çileği ezin.
- Puding uzerine çilek sosu yayın ve kalan pudingi uzerine boşaltın.
- Soguyunca damla çikolataları serpin.
- En az 4 saat buzdolabında dinlendirerek servis yapin.