Servis: 6 kişi
Hazırlama: 10 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 1 cay bardağı pirinç
- 1 cay bardağı su
- 2 yemek kasigi kakao
- 4 su bardağı sut – 200 ml
- 6 yemek kasigi seker – arzunuza gore
- 1 cay bardağı damla çikolata
Uzerine
- Birer tatli kasigi seker
- Pirinci iyice yıkayın ve 1 cay bardağı su ile yumusayincaya kadar pişirin.
- Tencereye soğuk olarak, sut, seker, kakao ve pirinci ekleyerek bir taşım kaynatın.
- Ocağı kapatın ve çikolataları ilave edip karistirin.
- Karisimi servis kaselerine paylastirin.
- Buzdolabında iyice soğutun.
- Servis yaparken uzerine seker serpin ve kizdirilmis kaşıkla sekeri yakin – evet seker yakmak faydalı degil elbet ama brulee bu sekilde yapılır…
- Malzemeler
-
- 1 cay bardağı pirinç
- 1 cay bardağı su
- 2 yemek kasigi kakao
- 4 su bardağı sut – 200 ml
- 6 yemek kasigi seker – arzunuza gore
- 1 cay bardağı damla çikolata
Uzerine
- Birer tatli kasigi seker
- Hazırlanışı
-
- Pirinci iyice yıkayın ve 1 cay bardağı su ile yumusayincaya kadar pişirin.
- Tencereye soğuk olarak, sut, seker, kakao ve pirinci ekleyerek bir taşım kaynatın.
- Ocağı kapatın ve çikolataları ilave edip karistirin.
- Karisimi servis kaselerine paylastirin.
- Buzdolabında iyice soğutun.
- Servis yaparken uzerine seker serpin ve kizdirilmis kaşıkla sekeri yakin – evet seker yakmak faydalı degil elbet ama brulee bu sekilde yapılır…