CIKOLATALI SUTLAC BRULEE

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 10 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 1 cay bardağı pirinç
  • 1 cay bardağı su
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 4 su bardağı sut – 200 ml
  • 6 yemek kasigi seker – arzunuza gore
  • 1 cay bardağı damla çikolata

Uzerine

  • Birer tatli kasigi seker
  • Pirinci iyice yıkayın ve 1 cay bardağı su ile yumusayincaya kadar pişirin.
  • Tencereye soğuk olarak, sut, seker, kakao ve pirinci ekleyerek bir taşım kaynatın.
  • Ocağı kapatın ve çikolataları ilave edip karistirin.
  • Karisimi servis kaselerine paylastirin.
  • Buzdolabında iyice soğutun.
  • Servis yaparken uzerine seker serpin ve kizdirilmis kaşıkla sekeri yakin – evet seker yakmak faydalı degil elbet ama brulee bu sekilde yapılır…
Malzemeler
  • 1 cay bardağı pirinç
  • 1 cay bardağı su
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 4 su bardağı sut – 200 ml
  • 6 yemek kasigi seker – arzunuza gore
  • 1 cay bardağı damla çikolata

Uzerine

  • Birer tatli kasigi seker
Hazırlanışı
  • Pirinci iyice yıkayın ve 1 cay bardağı su ile yumusayincaya kadar pişirin.
  • Tencereye soğuk olarak, sut, seker, kakao ve pirinci ekleyerek bir taşım kaynatın.
  • Ocağı kapatın ve çikolataları ilave edip karistirin.
  • Karisimi servis kaselerine paylastirin.
  • Buzdolabında iyice soğutun.
  • Servis yaparken uzerine seker serpin ve kizdirilmis kaşıkla sekeri yakin – evet seker yakmak faydalı degil elbet ama brulee bu sekilde yapılır…