Servis: 8 kişi
Hazırlama: 25dk.
Pişirme: 40 dk.
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çikolatalı Krema
- 3/4 su bardağı krema
- Yarım su bardağı bitter çikolata
Üzerine
- Pasta süsleri veya şekerleme
Şerbetin Hazırlanışı
- Şeker ve suyunu karıştırın.15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve soğuması için bekletin.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
- Kremayı kısık ateşte ısıtın. İçine rendelenmiş çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
Çikolatalı Revani Hazırlanışı
- Un, kabartma tozu, irmik, vanilya ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede toz şekerle çırpın, üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyip irmikli karışımla beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan revaniyi 10 dakika bekletin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbeti tamamen çekince üzerini çikolata kremasıyla kaplayın. Şekerlemelerle süsleyin.
- 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet
- 2 su bardağı tozşeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çikolatalı Krema
- 3/4 su bardağı krema
- Yarım su bardağı bitter çikolata
Üzerine
- Pasta süsleri veya şekerleme
- Hazırlanışı
-
Şerbetin Hazırlanışı
- Şeker ve suyunu karıştırın.15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve soğuması için bekletin.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
- Kremayı kısık ateşte ısıtın. İçine rendelenmiş çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
Çikolatalı Revani Hazırlanışı
- Un, kabartma tozu, irmik, vanilya ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede toz şekerle çırpın, üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyip irmikli karışımla beraber tüm malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan revaniyi 10 dakika bekletin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
- Şerbeti tamamen çekince üzerini çikolata kremasıyla kaplayın. Şekerlemelerle süsleyin.
- 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.