Çikolatalı Revani

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 25dk.

Pişirme: 40 dk.

  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çikolatalı Krema
  • 3/4 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı bitter çikolata
Üzerine
  • Pasta süsleri veya şekerleme
Şerbetin Hazırlanışı
  • Şeker ve suyunu karıştırın.15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve soğuması için bekletin.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
  • Kremayı kısık ateşte ısıtın. İçine rendelenmiş çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
Çikolatalı Revani Hazırlanışı
  • Un, kabartma tozu, irmik, vanilya ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede toz şekerle çırpın, üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyip irmikli karışımla beraber tüm malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan revaniyi 10 dakika bekletin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbeti tamamen çekince üzerini çikolata kremasıyla kaplayın. Şekerlemelerle süsleyin.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şerbet
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Çikolatalı Krema
  • 3/4 su bardağı krema
  • Yarım su bardağı bitter çikolata
Üzerine
  • Pasta süsleri veya şekerleme
Hazırlanışı
Şerbetin Hazırlanışı
  • Şeker ve suyunu karıştırın.15 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin ve soğuması için bekletin.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
  • Kremayı kısık ateşte ısıtın. İçine rendelenmiş çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
Çikolatalı Revani Hazırlanışı
  • Un, kabartma tozu, irmik, vanilya ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede toz şekerle çırpın, üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyip irmikli karışımla beraber tüm malzemeyi birleştirin.
  • Yağlanmış kalıba döküp 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan revaniyi 10 dakika bekletin ve soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbeti tamamen çekince üzerini çikolata kremasıyla kaplayın. Şekerlemelerle süsleyin.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.