Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 55 dk.
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı parçalanmış çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet muz
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Üzerine
- Ceviz içi
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- 2 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu iyice karıştırın.
- Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın.
- Toz şeker, un, kakao, karbonat ve çikolatayı harmanlayın.
- Tüm malzemeyi yavaşça birleştirin.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
- Üzerine ceviz serpin ve kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım su bardağı parçalanmış çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet muz
- 1 tatlı kaşığı limon rendesi
Üzerine
- Ceviz içi
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- 2 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, süt ve ezilmiş muzu iyice karıştırın.
- Yumurta aklarını kar haline gelene kadar çırpın.
- Toz şeker, un, kakao, karbonat ve çikolatayı harmanlayın.
- Tüm malzemeyi yavaşça birleştirin.
- Karışımı yağlanmış kek kalıbına boşaltın.
- Üzerine ceviz serpin ve kabarıp içi pişene kadar yaklaşık 1 saat fırınlayın.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.