Çikolatalı Muz Püreli Pasta

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 15 dk.

Pişirme: 45 dk.

Kek
  • 3 adet yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 çay bardağı kakao
  • 2,5 –3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet olgun muz
Çikolata Kreması
  • 2 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar el mikseri ile çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve birlikte 5 dakika daha çırpın.
  • Yoğurdu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.
  • Ezilmiş muzu ilave edin ve karışıma yedirin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi birleştirin.
  • Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki küçük kalıplara paylaştırın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.
  • Kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve enine ikiye bölün.
  • Arasına çikolata kremasını sürün ve diğer parçayı tekrar kremanın üzerine kapatın.
  • Tüm keklerde aynı işlemi yapın ve en üstünü çikolata kremasıyla kaplayın.
  • Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
  • Tereyağı ve kremayı ocakta bir taşım kaynatın.
  • Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Malzemeler
Kek
  • 3 adet yumurta
  • 7 çorba kaşığı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı esmer toz şeker
  • 1 çay bardağı kakao
  • 2,5 –3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet olgun muz
Çikolata Kreması
  • 2 su bardağı rendelenmiş çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar el mikseri ile çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve birlikte 5 dakika daha çırpın.
  • Yoğurdu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.
  • Ezilmiş muzu ilave edin ve karışıma yedirin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi birleştirin.
  • Hamuru yağlanmış kalp şeklindeki küçük kalıplara paylaştırın.
  • 170 derecede ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.
  • Kek soğuyunca kalıptan çıkartın ve enine ikiye bölün.
  • Arasına çikolata kremasını sürün ve diğer parçayı tekrar kremanın üzerine kapatın.
  • Tüm keklerde aynı işlemi yapın ve en üstünü çikolata kremasıyla kaplayın.
  • Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Çikolata Kreması Hazırlanışı
  • Tereyağı ve kremayı ocakta bir taşım kaynatın.
  • Çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.