Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 45 dk.
Hamur
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 9 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
Üzerine
- 1 su bardağı erimiş çikolata
- 1 su bardağı taze gül yaprakları
- Toz şeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sütü ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tüm malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış kek kalıbına Hindistan cevizi ve toz şeker serpin.
- Üzerine hamurunuzu boşaltın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
- Üzerine erimiş çikolata dökün ve gül yapraklarıyla beraber servis yapın.
- Malzemeler
-
Hamur
- 2,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 9 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 2 çay bardağı süt
Üzerine
- 1 su bardağı erimiş çikolata
- 1 su bardağı taze gül yaprakları
- Hazırlanışı
-
- Toz şeker ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sütü ekleyin ve yavaşça karıştırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tüm malzemeyi birleştirin.
- Yağlanmış kek kalıbına Hindistan cevizi ve toz şeker serpin.
- Üzerine hamurunuzu boşaltın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
- Üzerine erimiş çikolata dökün ve gül yapraklarıyla beraber servis yapın.