Çikolatalı Fındıklı Muffin

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı damla çikolata
  • Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
  • Un, karbonat, kabartma tozu, rendelenmiş portakal, tozşeker, fındık içi ve kakaoyu harmanlayın.
  • Sıvı yağ, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Tüm malzemeyi nazikçe birleştirin.
  • Kağıt ya da muffin kalıbınızı yağlayın.
  • Hamuru kalıbın yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
  • İyice kabarana kadar yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.
Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı
  • Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
  • Un, karbonat, kabartma tozu, rendelenmiş portakal, tozşeker, fındık içi ve kakaoyu harmanlayın.
  • Sıvı yağ, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sütü ekleyin ve karıştırın.
  • Tüm malzemeyi nazikçe birleştirin.
  • Kağıt ya da muffin kalıbınızı yağlayın.
  • Hamuru kalıbın yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
  • İyice kabarana kadar yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.