Servis: 8 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- Yarım su bardağı fındık içi
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- Un, karbonat, kabartma tozu, rendelenmiş portakal, tozşeker, fındık içi ve kakaoyu harmanlayın.
- Sıvı yağ, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sütü ekleyin ve karıştırın.
- Tüm malzemeyi nazikçe birleştirin.
- Kağıt ya da muffin kalıbınızı yağlayın.
- Hamuru kalıbın yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
- İyice kabarana kadar yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- Yarım su bardağı fındık içi
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı damla çikolata
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 160 derecede ısıtın.
- Un, karbonat, kabartma tozu, rendelenmiş portakal, tozşeker, fındık içi ve kakaoyu harmanlayın.
- Sıvı yağ, yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sütü ekleyin ve karıştırın.
- Tüm malzemeyi nazikçe birleştirin.
- Kağıt ya da muffin kalıbınızı yağlayın.
- Hamuru kalıbın yarısına gelecek şekilde paylaştırın.
- İyice kabarana kadar yaklaşık 20 – 25 dakika pişirin.