Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 35 dk.
- 1 paket petit beurre bisküvi
Hindistan Cevizli Krema
- 1,5 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket krem şanti – toz
Çikolatalı Krema
- 3/4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
Üzerine
- Hindistan cevizi
- Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen kremayı ikiye bölün.
- Yarısına sütle çırpılmış kakaoyu ilave edin ve bir taşım kaynatın.
- Kremalar ılık hale gelince krem şantiyi ikiye bölün ve kremalara ekleyerek mikserle beşer dakika çırpın.
- Bisküvileri süreçle kaplanmış kalıba dizin.
- Üzerine kakaolu kremayı boşaltın ve yayın.
- Beyaz kremayı da kakaolu kremanın üzerine koyun.
- Bolca hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
- Dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
- 1 paket petit beurre bisküvi
Hindistan Cevizli Krema
- 1,5 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket krem şanti – toz
Çikolatalı Krema
- 3/4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
Üzerine
- Hindistan cevizi
- Hazırlanışı
-
- Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, un ve nişastayı tencereye koyun.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen kremayı ikiye bölün.
- Yarısına sütle çırpılmış kakaoyu ilave edin ve bir taşım kaynatın.
- Kremalar ılık hale gelince krem şantiyi ikiye bölün ve kremalara ekleyerek mikserle beşer dakika çırpın.
- Bisküvileri süreçle kaplanmış kalıba dizin.
- Üzerine kakaolu kremayı boşaltın ve yayın.
- Beyaz kremayı da kakaolu kremanın üzerine koyun.
- Bolca hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
- Dilimleyerek servis yapın.