Servis: 12 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 25 dk.
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çay bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı süt
Krema
- 6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve kalan tüm malzemeyi nazikçe karıştırarak birlşetirin.
- Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Kremayı hazırlamak için; tereyağının yarısı, vanilya ve pudra şekerini iyice çırpın.
- Kalan tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Krema sıkacağına koyduğunuz kremayı kekler soğuyunca üzerlerine sıkarak servis yapın.
- Malzemeler
-
- 6 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çay bardağı tozşeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı süt
Krema
- 6 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Hazırlanışı
-
- Tereyağı, tozşeker ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve kalan tüm malzemeyi nazikçe karıştırarak birlşetirin.
- Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Kremayı hazırlamak için; tereyağının yarısı, vanilya ve pudra şekerini iyice çırpın.
- Kalan tereyağını ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Krema sıkacağına koyduğunuz kremayı kekler soğuyunca üzerlerine sıkarak servis yapın.