Servis: 8-10 kişi
Hazırlama: 15 dk
Pişirme: 1 saat
1 paket baklavalık yufka – 800 gr
ÜZERİNE
1 su bardağı tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı ceviz içi
ŞERBET
2 su bardağı süt
1 su bardağı elma suyu
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı bal
1 adet çubuk tarçın
HAZIRLANIŞI
- Şerbeti hazırlamak için; elma suyu ve tarçını kaynatın.
- Sütü ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
- Balı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Tereyağını ayrı bir tavada eritin ve üzerine zeytinyağını ilave ederek ocağı kapatın.
- Bir buçuk karış genişliğindeki tepsiyi yağlayın.
- Yufkaları kalıbın boyunda kesin, fazlasını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
- Yufkaların arasına tereyağlı karışımı dökerek kat kat yerleştirin.
- Tam ortaya gelen kısma dövülmüş cevizi yayın.
- Baklavayı aruz ettiğiniz şekilde dilimleyin.
- En üste kalan tereyağını gezdirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Baklavayı pişince fırından alın.
- 5 dakika sonra üzerine soğuk, sütlü şerbeti gezdirin.
- Şerbeti tamamen çektiğinde buzdolabında muhafaza edin ve soğuk olarak servis yapın.
- Malzemeler
-
1 paket baklavalık yufka – 800 gr
ÜZERİNE
1 su bardağı tereyağı
3/4 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı ceviz içi
ŞERBET
2 su bardağı süt
1 su bardağı elma suyu
1 adet çubuk tarçın
1 su bardağı bal
1 adet çubuk tarçın
- Hazırlanışı
-
HAZIRLANIŞI
- Şerbeti hazırlamak için; elma suyu ve tarçını kaynatın.
- Sütü ekleyerek tekrar bir taşım kaynatın ve ocağı kapatın.
- Balı ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Tereyağını ayrı bir tavada eritin ve üzerine zeytinyağını ilave ederek ocağı kapatın.
- Bir buçuk karış genişliğindeki tepsiyi yağlayın.
- Yufkaları kalıbın boyunda kesin, fazlasını daha sonra kullanmak üzere ayırın.
- Yufkaların arasına tereyağlı karışımı dökerek kat kat yerleştirin.
- Tam ortaya gelen kısma dövülmüş cevizi yayın.
- Baklavayı aruz ettiğiniz şekilde dilimleyin.
- En üste kalan tereyağını gezdirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırında altın rengini alıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
- Baklavayı pişince fırından alın.
- 5 dakika sonra üzerine soğuk, sütlü şerbeti gezdirin.
- Şerbeti tamamen çektiğinde buzdolabında muhafaza edin ve soğuk olarak servis yapın.