Servis: 6 kişi
Hazırlama: 15 dk.
Pişirme: 14 dk.
250 gr. balkabağı
1 adet yumurta
1su bardağı esmer toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 su bardağı un – gerekirse ilave edin
Üzerine
Esmer toz şeker
Tarçın
- Küp doğranmış balkabaklarını çok az suyla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Balkabaklarını ezerek püre haline getirin.
- Yumurta, şeker, tereyağı ve sıvı yağı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Balkabağı püresi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Nişastayı koyun ve azar azar unu ilave edin.
- Çok yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
- Hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yassı şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin.
- Üzerine hafifçe şeker ve tarçın serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 12 – 14 dakika pişirin.
- Malzemeler
-
250 gr. balkabağı
1 adet yumurta
1su bardağı esmer toz şeker
Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı mısır nişastası
3 su bardağı un – gerekirse ilave edin
Üzerine
Esmer toz şeker
Tarçın
- Hazırlanışı
-
- Küp doğranmış balkabaklarını çok az suyla beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Balkabaklarını ezerek püre haline getirin.
- Yumurta, şeker, tereyağı ve sıvı yağı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Balkabağı püresi ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Nişastayı koyun ve azar azar unu ilave edin.
- Çok yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
- Hamuru buzdolabında 2 saat dinlendirin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yassı şekil verdiğiniz kurabiyeleri dizin.
- Üzerine hafifçe şeker ve tarçın serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında 12 – 14 dakika pişirin.