Servis: 6 kişi
Hazırlama: 20 dk.
Pişirme: 40 dk.
3 su bardağı doğranmış balkabağı
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı muskat rendesi
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket bitter çikolata – kırılmış
- Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
- Balkabağını çok az suyla beraber kısık ateşte pişirin.
- Pişen balkabağını ezerek püre haline getirin.
- Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve baharatları karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağı, püre, çikolata ve unlu karışımı karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 35 – 40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa fırından alın.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
- Malzemeler
-
3 su bardağı doğranmış balkabağı
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Bir fiske tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı muskat rendesi
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket bitter çikolata – kırılmış
- Hazırlanışı
-
- Fırınınızı 175 derecede ısıtın.
- Balkabağını çok az suyla beraber kısık ateşte pişirin.
- Pişen balkabağını ezerek püre haline getirin.
- Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve baharatları karıştırın.
- Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
- Sıvı yağı, püre, çikolata ve unlu karışımı karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
- 35 – 40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa fırından alın.
- Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.