Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 40 dk.

3 su bardağı doğranmış balkabağı

2,5 su bardağı tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Bir fiske tuz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı muskat rendesi

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker 

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 paket bitter çikolata – kırılmış

  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın. 
  • Balkabağını çok az suyla beraber kısık ateşte pişirin.
  • Pişen balkabağını ezerek püre haline getirin.
  • Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve baharatları karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağı, püre, çikolata ve unlu karışımı karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • 35 – 40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa fırından alın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. 
Malzemeler

3 su bardağı doğranmış balkabağı

2,5 su bardağı tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

Bir fiske tuz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı muskat rendesi

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker 

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 paket bitter çikolata – kırılmış

Hazırlanışı
  • Fırınınızı 175 derecede ısıtın. 
  • Balkabağını çok az suyla beraber kısık ateşte pişirin.
  • Pişen balkabağını ezerek püre haline getirin.
  • Un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve baharatları karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Sıvı yağı, püre, çikolata ve unlu karışımı karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına hamuru boşaltın.
  • 35 – 40 dakika pişirin. Kürdan batırdığınızda temiz çıkıyorsa fırından alın.
  • Soğuyunca dilimleyerek servis yapın.