Servis: 8 kişi
Hazırlama: 50 dk.
Pişirme: 50 dk.
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı safran
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı gülsuyu
- 1 su bardağı badem
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
- Badem
- Su, tozşeker ve safranı karıştırın ve tencerede şeker eriyene kadar kaynatın, soğutun.
- Sıvıyağda unun rengin değişene kadar yaklaşık 25 dakika karıştırarak kavurun.
- Safranlı suyu, una ilave edin ve karıştırın.
- 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurun ve tatlınıza ilave edin.
- Gül suyunu dökün ve karıştırın.
- Karışımı bir tepsiye koyun ve üzerine bastırarak şekil verin.
- Dilimleyerek üzerlerine badem koyun ve servis yapın.
- Malzemeler
-
- 4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı safran
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı gülsuyu
- 1 su bardağı badem
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
- Badem
- Hazırlanışı
-
- Su, tozşeker ve safranı karıştırın ve tencerede şeker eriyene kadar kaynatın, soğutun.
- Sıvıyağda unun rengin değişene kadar yaklaşık 25 dakika karıştırarak kavurun.
- Safranlı suyu, una ilave edin ve karıştırın.
- 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurun ve tatlınıza ilave edin.
- Gül suyunu dökün ve karıştırın.
- Karışımı bir tepsiye koyun ve üzerine bastırarak şekil verin.
- Dilimleyerek üzerlerine badem koyun ve servis yapın.