Bademli Safranlı Un Helvası

Servis: 8 kişi

Hazırlama: 50 dk.

Pişirme: 50 dk.

  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı gülsuyu
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
  • Badem
  • Su, tozşeker ve safranı karıştırın ve tencerede şeker eriyene kadar kaynatın, soğutun.
  • Sıvıyağda unun rengin değişene kadar yaklaşık 25 dakika karıştırarak kavurun.
  • Safranlı suyu, una ilave edin ve karıştırın.
  • 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurun ve tatlınıza ilave edin.
  • Gül suyunu dökün ve karıştırın.
  • Karışımı bir tepsiye koyun ve üzerine bastırarak şekil verin.
  • Dilimleyerek üzerlerine badem koyun ve servis yapın.
Malzemeler
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı gülsuyu
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine
  • Badem
Hazırlanışı
  • Su, tozşeker ve safranı karıştırın ve tencerede şeker eriyene kadar kaynatın, soğutun.
  • Sıvıyağda unun rengin değişene kadar yaklaşık 25 dakika karıştırarak kavurun.
  • Safranlı suyu, una ilave edin ve karıştırın.
  • 1 çorba kaşığı tereyağında bademleri kavurun ve tatlınıza ilave edin.
  • Gül suyunu dökün ve karıştırın.
  • Karışımı bir tepsiye koyun ve üzerine bastırarak şekil verin.
  • Dilimleyerek üzerlerine badem koyun ve servis yapın.

Etiketler