Bademli Fincan Kek

Servis: 6 kişi

Hazırlama: 20 dk.

Pişirme: 25 dk.

  • 100 gr. badem unu
  • 100 gr. pirinç unu
  • 100 gr. un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı esmer tozşeker
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 1 çay bardağı badem içi
  • Un karışımı, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın.
  • Tozşker, tereyağı, krema ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Tüm malzemeyle birlikte un karışımını da eleyerek birleştirin.
  • Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın.
  • Üzerine badem serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kabarıp, kızarana kadar pişirin.
Malzemeler
  • 100 gr. badem unu
  • 100 gr. pirinç unu
  • 100 gr. un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı esmer tozşeker
  • Yarım su bardağı tereyağı – oda sıcaklığında
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı krema
  • 1 çay bardağı badem içi
Hazırlanışı
  • Un karışımı, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın.
  • Tozşker, tereyağı, krema ve yumurtayı krema kıvamını alıncaya kadar çırpın.
  • Tüm malzemeyle birlikte un karışımını da eleyerek birleştirin.
  • Yağlanmış kalıplara ya da pişirme kağıdına hamuru paylaştırın.
  • Üzerine badem serpin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında kabarıp, kızarana kadar pişirin.