Servis: 2 kişi
Hazırlama: 2 dk.
Pişirme: 3o sn
- Taban:
- 1/4 su bardağı yer fıstığı veya ceviz veya fındık
- 4 adet petit beurre bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Harc:
- 3 yemek kaşığı labne
- 1/4 çay bardağı krema
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 adet yumurta
Kayısı Sos:
- 10 adet kayısı
- Yarım su bardağı su
- 2 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal – silme
- 3 yemek kaşığı şeker
-
- Bisküvi ve fıstıkları robotta çekin.
- İçine tarçın ve zeytinyağını koyarak karıştırın.
- Yağlanmış kalıpların tabanına bastırarak döşeyin.
- Tabanı mikrodalga fırında ve 700 watt’ta 30 saniye pişirin.
- Harç malzemelerini pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın ve tabanın üzerine paylaştırın.
- 700 watt’ta kontrollü olarak 45 saniye pişirin.
- Ortası tam pişmeyecek, kontrol ederek pişirin.
- Cheesecakeleri buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Kayısı Sosu İçin:
- Çekirdekleri ayıklanmış kayısıları küçük küçük doğrayın.
- Şeker ve suyun yarısı ile beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Nişasta ve kalan suyu çırpın ve kayısıya ekleyin.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Zerdeçal ekleyin ve ocağı kapatın.
- Malzemeler
-
- Taban:
- 1/4 su bardağı yer fıstığı veya ceviz veya fındık
- 4 adet petit beurre bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Harc:
- 3 yemek kaşığı labne
- 1/4 çay bardağı krema
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım limon suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 adet yumurta
Kayısı Sos:
- 10 adet kayısı
- Yarım su bardağı su
- 2 çay kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zerdeçal – silme
- 3 yemek kaşığı şeker
- Taban:
- Hazırlanışı
-
-
- Bisküvi ve fıstıkları robotta çekin.
- İçine tarçın ve zeytinyağını koyarak karıştırın.
- Yağlanmış kalıpların tabanına bastırarak döşeyin.
- Tabanı mikrodalga fırında ve 700 watt’ta 30 saniye pişirin.
- Harç malzemelerini pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın ve tabanın üzerine paylaştırın.
- 700 watt’ta kontrollü olarak 45 saniye pişirin.
- Ortası tam pişmeyecek, kontrol ederek pişirin.
- Cheesecakeleri buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
Kayısı Sosu İçin:
- Çekirdekleri ayıklanmış kayısıları küçük küçük doğrayın.
- Şeker ve suyun yarısı ile beraber yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Nişasta ve kalan suyu çırpın ve kayısıya ekleyin.
- Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Zerdeçal ekleyin ve ocağı kapatın.
-